Author picture

Turnir Jeklena volja – Ulični hokejski turnir

V petek, 19 junija, bo, v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah, Turnir Jeklena volja v uličnem hokeju na asfaltu. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah, in sicer od 7 do 12 let in od 13 do 16 let.

f7c086aa be18 4523 b846 f9a62358cac7 1

Športne igre že leta navdušujejo mladobudneže na vseh koncih sveta. Globalno so največji idoli fantov, ki upajo, da bi tudi sami zaigrali na največjih stadionih ali v športnih dvoranah. Na Jesenicah je to vlogo po 2. Svetovni vojni prevzel hokej. V prvi vrsti, hokej na ledu, ki pa ga poznamo tudi v drugačnih oblikah. In prav tukaj se je rodila jeklena volja in gorenjska trma, ki mesto Jesenice in jeseniški hokej spremlja še dan danes. Fantje po jeseniških ulicah, že desetletja želijo oponašati svoje ljubljence, ki tresejo mreže v Podmežakli. Velikokrat v roke vzamejo že pošteno zdelane palice, hokejsko ploščico zamenja, praviloma razcefrana, teniška žogica, okvirji gola so leseni, mreže pa tiste, v katerih so njihovi starši v kleti spravili krompir za ozimnico.

No, vsaj včasih je bilo tako. Še takrat, ko je Davida Rodmana, Marcela Rodmana, Tomaža Razingarja in soigralce občudoval Rok Tičar, ki je danes vzornik mladim, ki stopajo po njegovih stopinjah. Hokej je bil, ne glede na letni čas, vedno prisoten na jeseniških ulicah, s tem je rasla zavest in pripadnost železarjem na ledu. »Mulci« so komaj čakali na najpomembnejše tekme sezone, ko so bodrili svoje junake v boju za novo prvenstveno zvezdico. Teh se je nabralo že 35, po jeseniškem štetju celo 36. Občina Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice, HDD SIJ Acroni Jesenice in SIJ Acroni Jesenice, z organizacijo petkovega turnirja želijo vzpodbuditi osnovnošolce, da bi sami večkrat poprijeli za palico. V današnjih časih, namreč, vse prevečkrat tekanje za žogico po ulicah, nadomešča posedanje za računalnikom, tablico, dlančnikom ali pametnim telefonom. 

Čas je, da pametne napravice, zamenjamo zopet za hokejske palice in žogice. Petek popoldne pa bo kot nalašč, da pokažejo svojo jekleno voljo tudi najmlajši borci in ga preživijo skupaj z našimi igralci. Pa veste kako? Tako, da se otroci med 7 in 16 letom prijavijo na turnir, katerega bodo sodili prav hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice. Da pa bo turnir pridobil na svoji veličini, pa se bosta zmagovalni ekipi starostnih skupin združili v eno in svoje zobe pokazali kar jeseniškim hokejistom. Naj zmaga tisti, katerega gorenjska trma in jeklena volja je močnejša! Na tribunah pa ne smejo manjkati niti navijači, zato se starši in drugi hokejski navdušenci opremite z navijaškimi artikli in podprite vse borce do zmage.  

Turnir, ki bo potekal na zunanjih košarkarskih igriščih v športem parku Podmežakla, se začne v petek ob 15.30 minut. Prijave do četrtka, 18.6.2020 na jesenice@olympic.si ali GSM 041 676 554, startnine NI! Na turnirju bodo prisotni tudi člani HDD SIJ Acroni Jesenic, ki bodo sodili tekme. Zmagovalni ekipi v obeh starostnih kategorijah bosta sestavili skupno moštvo, ki se bo za nagrado pomerilo z igralci HDD SIJ Acroni Jesenice. V primeru dežja bo turnir v Športni dvorani Podmežakla.

Se vidimo v petek ob 15:30 uri! ENA EKIPA, ENO SRCE!

Delite s prijatelji

Povezano