Author picture

Turnir končali z dvema porazoma, a dobrim vtisom

Železarji so na torkovi domači tekmi proti nemški ekipi Rosenheim dokazali, da se tudi z mlado ekipo lahko kosajo z močnejšim nasprotnikom. Z veliko mero samozavesti so šli tudi v obe tekmi na Blejski poletni ligi. V petek jih je najprej čakal tradicionalni slovenski derbi proti hokejistom Olimpije. Ljubljanski hokejisti so veljali za favorite, to vlogo pa so na koncu tekme tudi opravičili. Jeseničane so pokopale predvsem 3 minute v 1. tretjini, v katerih so prejeli kar 3 zadetke. Kljub podrejenemu položaju so bili železarji kar nekajkrat nevarni, poraz pa je na koncu s častnim zadetkom malce omilil Žan Jezovšek.

Na sobotni tekmi za tretje mesto proti madžarski ekipi Fehervar AV19 so železarji zopet prikazali pogumno predstavo. Močna madžarska ekipa je pokazala, da je razpon med Alpsko ligo in najmočnejšo avstrijsko ligo še vedno dokaj velik, kar se je poznalo predvsem pri hitrosti in pri reakcijah. Končni rezultat je bil 5 proti 2 v korist madžarske ekipe, ponovno pa se je pri železarjih z dvema zadetkoma izkazal odlični Žan Jezovšek.

Jeseničane zdaj čakajo naporni treningi in priprave na novo tekmo. Ta bo odigrana v soboto 2.9. v domači dvorani Podmežakla s pričetkom ob 19. uri.

Delite s prijatelji

Povezano