Author picture

Unterland se je oddolžil za visok poraz v Podmežakli

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so izgubili še na drugi tekmi Master Rounda. V soboto zvečer je bil v dvorani Podmežakla s 5:3 boljši Unterland.

Novinec v alpski ligi je tako našo ekipo premagal še drugič v letošnji sezoni. Prav tako pa se je oddolžil za poraz s kar 6:0 na prvi medsebojni tekmi moštev v Podmežakli. Ta je skoraj celoten redni del sezone veljala za neosvojljivo trdnjavo, v zadnjem obdobju pa imajo Železarji v njej zaradi zahtevnejših obračunov nekaj več težav.

V soboto smo tekmo vseeno začeli kot se spodobi. V prvi tretjini smo bili boljši tekmec, kar je z golom za vodstvo po lepem prodoru v deseti minuti dokazal Rudolfs Polcs. Kljub premoči in številnim lepim situacijam za povišanje vodstva pa je pred iztekom prvega dela igre izid izenačil Markkula.

Drugo tretjino so gostje odprli na sanjski način in prek Kokoske Anttija Karjalainena premagali že po 26 sekundah nadaljevanja. Na drugi strani pa so naši borci še manj časa potrebovali za izenačenje, saj je že 20 sekund pozneje za 2:2 zadel naš najboljši igralec tekme Gašper Seršen.

Še pet minut pozneje je znova udaril drugi jeseniški napad, ki je v režiji Luke Ulamca pripravil popoln preobrat. Na žalost pa so s podobno mero odgovorili tudi hokejisti Unterlanda. Ti so rezultat znova poravnali v 32. minuti, ko je zadel Haarala. Že minuto pozneje pa je novo vodstvo Tirolcev priigral Kaufmann.

Varovanci Gabra Glaviča so v zadnji tretjini napadali in veliko streljali ter se na vse pretege trudili doseči četrti zadetek. To jim žal ni uspelo, je pa na drugi strani končni izid v 46. minuti s svojim drugim golom postavil Haarala.

Naslednja tekma Master Rounda Železarje čaka čez teden dni, ko v Podmežakli prihaja ekipa Rittner Baum.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano