Author picture

Urban bi ekipi rad pomagal do zmag

Ko smo na spletni strani, HDD SIJ Acroni Jesenice, pred tedni objavili novico, da smo se razšli s tremi vratarji iz lanske sezone, je marsikdo ugotovil, kdo je čuvaj mreže, ki bo v novi sezoni kril hrbet Žanu Usu. V današnjem članku tudi uradno potrjujemo, da z nami ostaja Urban Avsenik.

IMG 3976

Foto: Domen Jenčič

22- letni vratar je prve hokejske korake napravil na Bledu. Pot ga je v dvorano Podmežakla pripeljala preko Beljaka in Celja. Železarski dres je prvič oblekel jeseni leta 2018. V minuli sezoni je na desetih tekmah AHL, v povprečju prejel 3,03 gola na tekmo, na petih tekmah DP pa 1,68.

”Zelo sem vesel podpisa nove pogodbe in s tem pridobljenega zaupanja trenerjev,” je Urban povedal ob podaljšanju pogodbe. Avsenik je navedel še svoje cilje in načrte pred novo sezono: ”V sezoni, ki prihaja se zavedam svoje vloge in upam, da bom bolj konstanten kot v lanski sezoni. S svojimi obrambami bi ekipi rad dal možnost za zmago. Zelo se veselim sodelovanja z Žanom Usom. Ekipa po večini ostaja nespremenjena, kar mi je zelo všeč, saj smo s fanti zelo dobra družba. Vemo, kako se je lanska sezona končala. Upam, da bomo v tem slogu novo sezono začeli in tudi končali. Cilji morajo biti vedno visoki, saj le tako napreduješ.”

Svojo obrazložitev ob podpisu nove pogodbe z Avsenikom, je podal glavni trener, Mitja Šivic: ”Pred novo sezono smo bili pozorni na to, da sestavimo ekipo s fanti, ki so po značaju takšni, da je z njimi lepo delati. Na ta način je Urban dobil bitko za našega drugega vratarja. Hkrati je izjemno priden, želi si napredovanja, pri čemer verjamem, da ima še velik potencial. Je zelo hvaležen drugi vratar, ki bi lahko po potrebi zamenjal Žana. Želim pa si, da bi Urbanu uspelo povezati več kakovostnih tekem. V minuli sezoni je bila to njegova največja težava. Na eni ali dveh tekmah je branil odlično, nato pa je sledil padec. Temu se bomo pri delu z njim še posebej posvetili in prepričan sem, da mu bo uspelo.

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš brun

Delite s prijatelji

Povezano