Author picture

Urban Sodja ponovno med železarji!

Po treh sezonah, odigranih v tujini, se na Jesenice vrača napadalec Urban Sodja. Mnogi jeseniški navijači zagotovo veste, da je bil Urban eden izmed tistih igralcev, ki je na ledu Podmežakle vztrajal tako v dobrih kot tudi v nekoliko slabših časih. Visokorasli napadalec si je skozi leta prislužil sloves kot eden izmed najbolj borbenih hokejistov na ledu. Po sezoni 2019/2020 je prvič zapustil domače okolje in se podal v tujino. Najprej je okrepil francoskega prvoligaša Briancon, zadnji dve sezoni pa je igral za ekipo ESC Dorfen. Za ekipo, ki igra v 4. nemški ligi, je na 57 tekmah dosegel kar 97 točk, s tem dosežkom pa je bil eden izmed najboljših posameznikov ekipe. Urban je v 3 letih, ki jih je preživel v tujini, kot hokejist zagotovo še bolj dozorel, predvsem pa smo prepričani, da bo letos v veliko pomoč naši ekipi, ki se bo ponovno borila za najvišja mesta v Alpski ligi.

Zadnje 3 sezone si preživel v tujini, kakšna je tvoja izkušnja z igranjem v tujini? 
“Moja izkušnja s tujino je dobra. Vesel sem, da se mi je ponudila priložnost, da tudi sam izkusim hokej v tujini in igro v drugih ligah. Predvsem je bilo zanimivo biti v vlogi tujca v ekipi.”

V preteklosti si za naš klub odigral več 350 tekem. V novi sezoni se vračaš domov in boš ponovno oblekel rdeči dres. Kaj ti pomeni nastopati za domači klub?
“Nastopati za domači klub je vedno nekaj posebnega. Jesenice imam v lepem spominu, saj sem tukaj praktično “zrasel gor”. Po treh sezonah v tujini se že zelo veselim domačega ledu in domačih navijačev.”

Kako si videl lansko sezono Jesenic?
“Lanska sezona Jesenic je bila zelo kvalitetna in uspešna. V rednem delu so nadigrali vse tekmece in pokazali da so glavni favorit za osvojitev lige. Sicer je kasneje v “winners stage” malo padla koncentracija, vendar so v končnici ponovno pokazali, da so odlična ekipa, kar se je pokazalo tudi na končnem rezultatu.” 

Kaj navijači lahko pričakujejo v novi sezoni?
“Navijači lahko pričakujejo veliko dobrega hokeja, zanimivih tekem in borbenih predstav, naredili bomo vse za ubranitev naslova v Alpski hokejski ligi.”

Gaber Glavič, trener: “Urban bo velik doprinos ekipi! Ima višino in moč. Je odličen drsalec, blesti predvsem pri kontroli ploščka, ki mu ga je zelo težko odvzeti.”

Urban, dobrodošel nazaj med železarje!

Delite s prijatelji

Povezano