Urban Sodja, srečno na novi poti!

Verjetno ste že v enem izmed naših prejšnjih člankov razbrali, da bi, pri HDD SIJ Acroni Jesenice, radi spremenili način, s katerim se poslavljamo od igralcev, ki odhajajo drugam. Zavedamo se, da živimo v majhnem okolju, v zgodovini jeseniškega hokeja pa je tukaj zraslo ogromno vrhunskih igralcev. Lepo in prav je, da se tistim, ki iščejo nove priložnosti, zahvalimo in jim zaželimo srečno na nadaljnji poti.

Urban Sodja je bil pomemben član naše ekipe od samega začetka, v sezoni 2013/2014. Že pred tem je, v vrstah nekdanjega jeseniškega kluba, HK Jesenice, v ligi EBEL, v dveh sezonah, skupno zbral 68 nastopov. V zadnjih sedmih sezonah je v našem dresu zaigral na 289 tekmah, na katerih je zbral 211 točk. V obeh omenjenih statističnih kategorijah je na prvem mestu klubske lestvice. Enako lahko ugotovimo za njegovih 125 podaj. Dodal je še 86 golov, kar ga uvršča na drugo mesto. Z nami je osvojil tri naslove državnega prvaka in en pokalni naslov: ”Sezone, ki sem jih odigral na Jesenicah, mi bodo za vedno ostale v spominu. Bilo je veliko lepih trenutkov, na ledu in izven njega. Pogrešal bom fante in vzdušje v garderobi,” je Urban povedal ob svojem slovesu.

Postavni, 190 cm visoki krilni napadalec, izhaja iz hokejske družine. Njegov starejši brat, Aleš Sodja, je dolga leta igral pomebno vlogo v nekdanjem jeseniškem klubu. Bil je tudi napadalec slovenske reprezentance. V našem klubu je nekaj časa deloval kot pomočnik glavnega trenerja. Alešev sin, Jaka Sodja, v zadnjih sezonah brani barve našega kluba. Pri njegovih prvih korakih v članskem hokeju mu je ogromno podporo nudil, stric Urban. Skupne lastnosti fantov iz družine Sodja so, jeklena volja, požrtvovalnost, borbenost, nepopustljivost in veliko srce. Jaka bo nadaljeval družinsko tradicijo v Podmežakli, Urban se podaja novim izzivom naproti: ”Moja zgodba se bo najverjetneje nadaljevala v tujini. kjer me čakajo nove priložnosti in preizkušnje.”

28-letnemu napadalcu se je ob slovesu zahvalil predsednik kluba, Anže Pogačar: ”Urban Sodja je otrok jeseniške hokejske šole. Zadnja leta je bil stalni in nepogrešljiv član naše članske ekipe. Urban ima v tem trenutku največ odigranih tekem in največ doseženih točk v zgodovini  kluba, HDD SIJ Acroni Jesenice. V imenu celotnega kluba se mu zahvaljujem za njegov prispevek k našim uspehom v minulih sezonah. Veseli me, da je dobil priložnost, da svojo kariero lahko nadaljuje v tujini in doživi novo hokejsko izkušnjo, v kateri mu želimo veliko uspeha in zadovoljstva.”

Urbanu se je zahvalil tudi športni direktor, Marcel Rodman: ”Urban Sodja je zares ogromno dal za naš klub in jeseniški hokej na splošno. Je vodilni v klubu po številu odigranih tekem in doseženih točkah, česar nikakor ne smemo pozabiti. Za vse si zasluži veliko zahvalo. Želimo mu vse najboljše, ne glede na to, kje bo nadaljeval svojo pot. Veseli bomo vsakič, ko se bo vračal na Jesenice. Vsi jeseniški ljubitelji hokeja moramo biti, smo in bomo ponosni nanj!”

IMG 2694

Avtor: Domen Jančič

V velikih klubih se vedno in povsod splete posebna vez med navijači in igralci, ki s svojimi igrami pustijo trden pečat. Urban Sodja ni pozabil na zveste jeseniške navijače: ”Rad bi se zahvalil navijačem, ker so nam vedno stali ob strani in nas podpirali tudi v najtežjih trenutkih, ko smo to najbolj potrebovali. Upam da tako tudi ostane. So kot šesti igralec in so zelo pomembni na vsaki tekmi.

V imenu uradne navijaške skupine, Red Steelers Ulltras Jesenice, mu je srečno zaželel, Jaka Drešček: ”Dragi Urban, hvala ti za ves trud in znoj, ki si ga dal za naš klub. V novem klubu ti želimo veliko sreče in mnogo zadetkov.’

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano