Author picture

Uspešno gostovanje železarjev

HC Gherdeina – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:5

1:0 De Luca (Messner, 29′)
1:1 Jezovšek (Seršen, Bohinc R., PP1, 31′)
1:2 Špari Leben (Stan, 36′)
1:3 Sodja (Čimžar, 37′)

1:4 Selan (Seršen, Čimžar, 49′)
1:5 Seršen (Jezovšek, 52′)
2:5 Kasslatter (Moroder, Cristellon, 60′)

Za naše železarje ni počitka, saj jih je danes po težki torkovi tekmi proti Celju čakalo še težko gostovanje pri ekipi Gardene. V postavo Jesenic sta se že v torek vrnila napadalca Sodja in Pance, v kadru pa sta bila tudi danes. Tekmo sta obe ekipi pričeli zelo napadalno, železarji pa so si že v uvodnih nekaj minutah uspeli priigrati kar dve nevarni priložnosti. Nevarnost s strani domače ekipe je pretila predvsem s strani napadalca Brada McGowana, ki je v 6. minuti tekme z močnim strelom ogrel rokavice vratarja Usa. Jeseničani so imeli v prvi tretjini tudi dve priložnosti igre z igralcem več, vendar pa jim igra nikakor ni stekla. Kljub očitni premoči železarjev, sta mreži v prvi tretjini mirovali. Razmerje v strelih pa je bilo kar 1:23!

Drugo tretjino so domači pričeli z igralcem več, saj je bil tik pred koncem prve tretjine izključen Rožle Bohinc. Domači so jeseniške hokejiste stisnili v obrambno tretjino, vendar jim ni uspelo premagati Žana Usa. Ko so bile moči na ledu izenačene, se je obstreljevanje vrat domače ekipe nadaljevalo. Kljub temu pa so prvi povedli hokejisti Gardene. V 29. minuti je z močnim strelom zadel De Luca. Veselje domačih pa ni trajalo dolgo, saj je že 2 minuti kasneje igralca več na ledu izkoristil Jezovšek. Domači so imeli kar nekaj težav z izključitvami, železarji pa številnih priložnosti niso izkoriščali. Svojo premoč so kronali v 36. minuti, ko je obrambi pobegnil mladi Špari Leben in zadel za prvo vodstvo svoje ekipe. Že minuto kasneje se je pred vrati domače ekipe najbolje znašel Sodja, ki je vodstvo povišal na 1:3.

V 42. minuti tekme bi lahko Kumanovič prednost še povišal, vendar je njegov strel le za las zgrešil cilj. Je bil pa zato v 49. minuti bolj natančen branilec Selan, ki je streljal z modre črte, njegov strel pa je nekoliko presenetil vratarja Hoferja in končal za njegovim hrbtom. Železarjem se je v napadu vendarle odprlo. Peti zadetek je po lepi podaji Jezovška dosegel Seršen. Tik pred koncem tekme je za končnih 2:5 zadel še Kasslatter. Jeseničani so tekmo vendarle dobili, že čez dva dni pa jih čaka nova tekma.

Delite s prijatelji

Povezano