V Amiensu boljši tudi domači hokejisti

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto tudi na drugi tekmi celinskega pokala doživeli poraz. Tokrat je bil s kar 9-1 boljši gostitelj tekmovanja Amiens.

Po dveh porazih na uvodnih dveh tekmah je tako konec sanj slovenskih prvakov o nadaljevanju prestižnega celinskega pokala. Za vstopnico v tretji krog se bosta jutri udarila obe moštvi, ki sta Železarje v zadnjih dveh dneh premagali, Asiago in Amiens.

Slednjemu so danes morali Jeseničani športno priznati premoč. Nobena ekipa v letošnji sezoni varovance Nika Zupančiča namreč še ni uspela niti približno tako nadigrati kot gostitelji “jeseniške skupine” celinskega pokala. Prav tako pa Železarji že kar nekaj časa niso prejeli toliko zadetkov kot v soboto.

Goleado v Franciji je že v drugi minuti začel Aziz Baazzi, do konca prve tretjine, ki se je končala z izidom 4-0 v korist gostiteljev, pa so vratarja Oscarja Froberga, ki ga je že v prvi tretjini zamenjal Urban Avsenik, premagali še Florian Sabatier, Tomas Simonsen in Rudy Matima.

V drugi tretjini so Železarji prišli vsaj do častnega zadetka, ki ga je v francosko mrežo v 28. minuti pospravil Eric Pance. A veselje Jesenic ni trajalo dolgo, saj je Amiens že do konca druge tretjine zadel še trikrat. Med strelce se je vpisal še Spencer Naas, svoja druga gola srečanja pa sta za francosko moštvo prispevala Baazzi in Simonsen.

Obleganje jeseniških vrat se je nadaljevalo še v zadnji tretjini. Amiens slovenskim državnim prvakom ni kazal usmiljenja in tudi v tretji tretjini dosegel dva gola. V 46. minuti se je še drugič v sobotnem večeru med strelce vpisal Naas, v zadnji minuti tekme pa je hattrick sklenil Simonsen, ki je tudi postavil končni rezultat 9-1.

Železarji bodo visok poraz zagotovo želeli čim prej pozabiti. Na žalost pa ne bodo imeli niti priložnost zabeležiti častne zmage nad Brasovom zaradi številnih okužb v romunskem taboru.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano