Author picture

V Avstriji še povečali bogato zbirko prepričljivih zmag

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so prišli do nove prepričljive zmage v alpski ligi. Na gostovanju pri avstrijskemu Bregenzerwaldu so bili boljši s 4:1.

Tedenski premor, ki ga je imela naša ekipa na voljo pred gostovanjem v Avstriji, je fantom očitno odlično del. Znova so namreč z izjemno učinkovitostjo v napadu in zbranostjo v obrambi dokazali, zakaj v alpski ligi letos preprosto nimajo konkurence.

Potem ko so bili na prvi letošnji tekmi proti Bregenzerwaldu varovanci Gabra Glaviča v Podmežakli boljši s kar 6:0, so brez težav tekmeca odpravili tudi na njegovem ledu. Naša ekipa je imela obračun pod nadzorom od začetka do konca tekme, kar se je pokazalo tudi na semaforju.

Čeprav v prvi tretjini nismo dočakali zadetka v eni ali drugi mreži, pa so Železarji svoj neustavljiv stroj za doseganje golov zagnali v drugi tretjini. Prvi je sicer razpoloženega domačega vratarja v 28. minuti premagal Luka Ulamec. S tem pa dal krila tudi ostalim soigralcem.

Našo prednost je že manj kot dve minuti pozneje podvojil Rudolfs Polcs. Izjemno drugo tretjino pa je z golom za 3:0 v 34. minuti kronal še letos najboljši strelec alpske lige Žan Jezovšek.

A kljub temu z doseganjem zadetkov jeseniški hokejisti še niso končali. Prednost vodilne ekipe alpske lige je v 47. minuti povišal Andrei Galushkin, ki je dokončno obračun odločil v prid naših borcev. Ti so po visokem vodstvu sicer v zaključnih minutah malce popustili, kar je v 53. minuti s častnim golom Bregenzerwalda kaznoval Tschofen. Vseeno pa nihče od njegovih soigralcev nato ni več uspel premagati izjemnega Anttija Karjalainena.

Železarje naslednja tekma v alpski ligi čaka že v sredo, ko bodo gostovali še pri Kitzbühlu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano