Author picture

V končnico polni naboja

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so pred dnevi odigrali zadnjo tekmo master rounda alpske lige. S 6:1 so premagali Salzburg Juniors in drugi del tekmovanja končali na drugem mestu.

Po zgodovinskem rednem delu naše ekipe so v master roundu najboljša moštva alpske lige dvignila raven igre in se z Železarji precej bolj enakovredno kosala. Na osmih tekmah so varovanci Gabra Glaviča vseeno zmagali trikrat, prav tolikokrat so se morali zadovoljiti s točko, dvakrat pa ostali praznih rok.

Čeprav se je našemu moštvu pridružil šele na polovici master rounda, je bil na vsega štirih odigranih tekmah naš najnevarnejši posameznik Joonas Larinmaa, ki je zbral sedem točk. Finec je bil s štirimi goli tudi naš najboljši strelec ob Žanu Jezovšku. S štirimi podajami pa se je izkazal Rudolfs Polcs.

Kljub temu so imeli naši borci na koncu enako število točk kot prvi Salzburg Juniors in dve več od tretjega Rittnerja. Četrta Cortina jih je zbrala 13, v izjemno izenačeni konkurenci pa Unterland enajst. Drugo mesto pomeni, da bomo lahko svojega tekmeca v četrtfinalu, ki se bo igral na štiri zmage, izbirali takoj za ekipo iz Salzburga. Prvo tekmo končnice pa bomo v dvorani Podmežakla odigrali 7. marca ob 19.00.

Ker si želimo, da bo v vmesnem času ekipa ostala v tekmovalnem ritmu, bo velika večina igralcev z našega prvega moštva v sredo odigrala tekmo lige IHL proti Slaviji. Tudi v nižjem tekmovanju imajo pravico nastopa namreč vsi, ki so prijavljeni za igranje v alpski ligi in obratno.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano