V končnico vstopili s prepričljivo domačo zmago

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na uvodni tekmi končnice alpske lige prišli do zmage. Na uvodnem obračunu četrtfinalne serije so v torek zvečer v dvorani Podmežakla s 4:2 premagali Vipiteno.

Kljub vsem ugibanjem in govoricam, ki se širijo o prihodnosti našega kluba, se igralci na ledu nanje niso ozirali. Dokazali so, da se osredotočeno podajajo v odločilni del sezone, v katerem se bodo borili za prvi naslov prvakov v alpski ligi.

Pot so v torek pred domačimi navijači začeli tlakovati uspešno. V dvoboj z italijanskim tekmecem so vstopili izjemno in Vipitenu v uvodnih dvajsetih minutah dopustili le dva strela proti vratom Anttija Karjalainena. Na drugi strani je po dolgem obleganju vrat vodstvo Železarjem v 17. minuti priigral Gašper Seršen. Že dve minuti pozneje pa ga je z natančno odmerjenim strelom od daleč podvojil Luka Ščap.

Varovanci Gabra Glaviča so v nadaljevanju tekme le gradili na odličnem začetku. Tudi druga tretjina se je začela po naši notah, saj je že v prvi minuti svoj drugi gol večera dosegel razpoloženi Gašper Seršen. V zadnji tretjini pa je vodstvo naše ekipe na 4:0 povišal Eric Pance.

Kljub visokemu vodstvu pa obračuna še ni bilo konec. Zobe so v zaključku pokazali tudi gostje. Berger je v 48. minuti izkoristil našo nezbranost v obrambi, končni izid pa je dve minuti pozneje postavil Pohlin. Vseeno so naši borci zmago mirno pospravili pod streho.

Drugo bodo Železarji lovili v četrtek, ko jih pred sobotnim povratkom v Podmežaklo čaka gostovanje v Italiji.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano