Author picture

V nadaljevanje sezone močnejši za finskega napadalca Joonasa Larinmaaja

Sij Acroni Jesenice so še pred nadaljevanjem Master Rounda in začetkom končnice alpske lige okrepile svoje vrste!

Naši ekipi se bo v petek priključil 30-letni finski napadalec Joonas Larinmaa. Jonnas je krilni napadalec, ki je večino svoje kariere uspešno nastopal v finski ligi Mestis, v kateri je v sezoni 2020/21 zbral celo največ asistenc in točk. V drugem najmočnejšem tekmovanju Izbran je bil prej omenjeno sezono izbran za najboljšega napadalca v celotni ligi! Poleg kvalitet na ledu gre tudi za vodjo v garderobi, saj je Larinmaa zadnje sezone v vseh ekipah opravljal vlogo asistent kapetana. V letošnji sezoni je doslej nosil dres švedskega moštva Tranas in zanj na 23 tekmah zabeležil 15 točk.

Okrepitve se je pred odločilnim delom sezone razveselil tudi trener Železarjev Gaber Glavič: “Joonas je izkušen napadalec, ki bo prinesel novo energijo med naše nosilce igre v napadu. Je pameten igralec pri odločitvah brez ploščice. Dober je tako v vlogi podajalca kot strelca. Glede na izkušnje in njegovo željo po dokazovanju v našem hokejskem okolju verjamem, da bo dodana vrednost v preostalih tekmah Master Rounda in v končnici, ter nam bo pomagal do zastavljenih ciljev.”

210e4165 1fb4 44fd 99ac 479fd58f0db8

“Komaj čakam, da se pridružim Jesenicam! Veselim se spoznavanja z novimi soigralci in vsemi člani ekipe. Iskal sem vrhunski klub v tujini, s katerim bi se lahko boril za lovoriko. Vse bom storil, da moštvu pomagam do naslova prvakov v alpski ligi in morebitnega napredovanja v ICE Hockey League,” nam je pred prihodom v Slovenijo sporočil najnovejši Železar, ki mu v naši ekipi želimo čim več uspeha.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano