V neosvojljivi Podmežakli do desete zmage zapored!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic v alpski ligi ostajajo razred zase. Po sploh edinem porazu v uvodnih dvanajstih obračunih so prišli že do desete zmage v nizu. V soboto zvečer so v dvorani Podmežakla s 5:1 premagali italijanski Vipiteno.

Naša ekipa je v zadnjih tednih preprosto neustavljiva. V lasti imamo tako najboljši napad kot tudi najboljšo obrambo lige. Na obeh straneh ledu pa so Železarji blesteli tudi tokrat. Tako so ohranili 100% izkupiček pred domačimi navijači, ki letos res lahko uživajo v izjemnih predstavah našega moštva.

Med takšne spada tudi zanesljiva zmaga v dvanajstem krogu alpske lige. Čeprav se je tekma začela precej zaspano in umirjeno, je bila dogajanja polna druga tretjina, v kateri so si varovanci Gabra Glaviča že ustvarili zadostno prednost za deseto zaporedno zmago.

Kar dolgo je jeseniškim hokejistom neznanko predstavljal kar 205 centimetrov visoki vratar Italijanov Rabanser. Slednji pa je vseeno moral prvič v svojo mrežo po plošček v 27. minuti, ko je Železarje v zasluženo vodstvo popeljal Lovro Kumanović. Ta je sprožil val zadetkov v gostujoči mreži. Že manj kot minuto pozneje se je med strelce vpisal še en naš mladi talent Ožbej Rep.

V drugi tretjini so Jeseničani res konstanto pritiskali na nasprotnikova vrata. Italijani niso uspeli slediti našemu izjemnemu ritmu, kar je 34. minuti za 3:0 izkoristil Žan Jezovšek. Ta je ob igralcu več še enkrat dokazal, kako strupen je letos powerplay Jesenic.

Zadnjo tretjino je Vipiteno začel malce bolje. Vratarja Anttija Karjalainena je prav tako ob igralcu več v 42. minuti zato premagal Mizzi. A več kot častnega gola gostje niso uspeli doseči. Železarji so hitro znova prevzeli vajeti igre. Po lepi akciji pa je zmagovalca z novim golom potrdil Andrei Galushkin. Piko na i ob visoki in zasluženi zmagi je dvajset sekund pred koncem postavil Eric Pance.

Zmagoviti niz bodo Železarji poskušali nadaljevati že v torek. Z vse večjo razliko vodilna ekipa lestvice pa bo gostovala pri starih znancih, hokejistih Gherdeine.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano