Author picture

V odločilni tekmi celinskega pokala boljši alpski rivali

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so izpadli iz celinskega pokala. V tekmi, ki je odločala o napredovanju v tretji del mednarodnega tekmovanja, je bil s 5:2 boljši Asiago.

Po dveh prepričljivih zmagah proti turškemu in srbskemu predstavniku se je našim fantom v celinskem pokalu ustavilo na zadnji stopnički drugega dela. Alpski rivali in stari znanci so na domačem ledu upravičili vlogo favoritov. Jeseniškim hokejistom se tako ni uspelo maščevati za boleč poraz v lanskem finalu alpske lige in za poraz v lanski izvedbi kontinentalnega pokala. Kljub nedeljskemu porazu pa je naša ekipa v priznanem tekmovanju pustila precej boljši vtis kot lani v Amiensu.

Na krilih dobrih predstav v preteklih dneh in prepričljivih zmag s 5:1 in 7:1 smo se odločno podali tudi v obračun s favoritom in gostiteljem tridnevnega turnirja. A Asiago je Železarje hitro umiril in že v uvodnih minutah povedel. Za vodstvo Italijanov je v tretji minuti zadel Marchetti. Štiri minute pozneje pa je prvo igro z igralcem več za 2:0 izkoristil Vankus, ki je matiral našega vratarja Anttija Karjalainena.

Hitro pa so odgovorili tudi Jeseničani, ki se po zgodnjem zaostanku niso dali zmesti. Tudi oni so potrdili, da so v letošnji sezoni res neverjetno nevarni ob powerplayu. Prek kapetana Gašperja Glaviča so v enajsti minuti dosegli že šesti gol ob igralcu več v treh dneh in se tekmecu znova približali.

Tudi drugo tretjino pa so na žalost bolje začeli člani Asiaga. Čeprav si niso ustvarili kaj dosti nevarnejših priložnosti od naših fantov, so pred zadnjim delom igre svojo prednost uspeli povišati še za dva gola. Naše številne kazni je v 36. minuti izkoristil še Saracino. Na 4:1 tri je minute zatem mrežo varovancev Gabra Glaviča zatresel še najboljši igralec lanske sezone v alpski ligi Salinitri.

Železarjev tudi ta zaostanek ni potrl. Želeli so se boriti do zadnje minute. S pomočjo gorenjske trme nas je v igro na začetku tretje tretjine vrnil Erik Svetina, ki je vratarja Fazia presenetil celo ob igri z igralcem manj. Na žalost pa tudi drugi jeseniški gol ni bil dovolj za popoln povratek. Upe naših fantov je v 50. minuti z novim golov domačih zatrl McShane, ki je tudi postavil končni rezultat.

Kljub veliki borbi se Železarjem torej neugodnemu Asiagu ni uspelo oddolžiti za pretekle poraze, vseeno pa Italijo lahko zapustijo z dvignjeno glavo. Po napornem ritmu in treh tekmah v prav toliko dneh pa jim bo koristil tudi krajši počitek. Naslednjo tekmo v alpski ligi bodo odigrali v petek, ko bo v Podmežakli gostoval lanski polfinalist Lustenau.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano