V soboto prihaja najbolj vroča ekipa lige!

Hokejsko vzdušje na Jesenicah bo v soboto, 28.10. ob 18. uri, doseglo nove višave, saj se bodo naši železarji pomerili s trenutno najbolj vročo ekipo Zell am See. Gre za obračun, ki bo zagotovo pritegnil pozornost številnih navijačev, saj bo na led stopilo kar nekaj odličnih hokejistov. Ekipa Zell am See-ja bo v Podmežaklo po vsej verjetnosti pripotovala z vsemi najboljšimi hokejisti. Največjo nevarnost bo za obrambo železarjev predstavljal njihov prvi napad, v katerem igrajo napadalci Nick Huard, Daniel Ban in Tomi Wilenius ter branilca Tyler Cuma in Frederik Widen. Gre za peterico izkušenih hokejistov, ki v letošnji sezoni vlečejo voz svoje ekipe in so poleg vratarja Zimmermanna zagotovo najbolj zaslužni za 11 zmag na 12 odigranih tekmah. Med najbolj nevarne spada 30 – letni finski napadalec Tomi Wilenius. Na 12 tekmah je zbral kar 27 točk in je prepričljivo najboljši strelec lige. Z 22 točkami mu sledi 32 – letni Kanadčan Nick Huard z izkušnjami iz ameriške lige AHL, ECHL, DEL2 itd. Oba tuja napadalca odlično dopolnjuje še Daniel Ban. Obrambi poveljujeta 33 – letni izkušeni branilec Tyler Cuma in pa 30 – letni Frederik Widen. Gre za dva branilca, ki se odlično vključujeta tudi v napad in sta izredno nevarna za nasprotnikov gol. Pomembno vlogo v ekipi imajo tudi Adis Alagić, Philip Putnik, Mario Altmann in ostali. Gre torej za ekipo izjemnih posameznikov, ki jih s klopi vodi 54 – letni Kanadčan Mike Flanagan.

Tekmo pa ne bodo popestrili samo hokejisti na ledu. Prvi plošček bo vrgel nekdanji slovenski nogometni reprezentant Miral Samardžić, ki od letošnje sezone igra za ekipo NK Jesenice. Sponzor tekme bo Čebelarska zveza Slovenije z njihovo promocijo »Medu iz EU shem kakovosti«. Poskrbeli pa bodo tudi za nagrade za oba najboljša igralca tekme.

Razlogov za obisk tekme je več kot dovolj in če bosta obe ekipi šli v tekmo z željo po zmagi, nas zagotovo čaka odličen hokejski večer. Podprimo naše železarje na derbiju lige! Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano