Večer za čim prejšnjo pozabo

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na četrti tekmi master rounda alpske lige doživeli enega največjih porazov v zadnjih letih. Moštvo Red Bull Salzburg Juniors je v domači dvorani slavilo s kar 8:0.

Težko je opisati, kaj točno v četrtek zvečer našim fantom v Salzburgu ni šlo po načrtih. Glede na prikazano pa z gotovostjo lahko rečemo, da rezultat vseeno ni odražal pravega razmerje moči na ledu. Čeprav moramo avstrijskim tekmecem priznati pošteno zmago, pa si naši borci tako visokega poraza vseeno niso zaslužili.

Biki v četrtem krogu master rounda praktično niso grešili. Osem zadetkov so namreč dosegli z vsega 24 streli. Prvi gol je ob igralcu več v četrti minuti dosegel Jelavič. Vodstvo domačih je v deseti minut podvojil Schrenier. Končni izid prve tretjine pa je postavil Maier.

Sreča je varovancem Gabra Glaviča hrbet obrnila tudi v drugi tretjini. Že po 22 sekundah nadaljevanja je slab večer Anttija Karjalainena izkoristil še Assavolyuk. Za 5:0 je zadel Ruckdäschel, že v 31. minuti pa je Salzburg vodil s 6:0. Po drugem golu Maierja pa je našega nerazpoloženega finskega vratarja zamenjal Urban Avsenik.

Na žalost tudi ta poteza ni obrodila sadov. Že s prvim strelom proti njegovim vratom ga je za 7:0 premagal Sumpf. Čeprav se je po dveh tretjinah zdelo, da se katastrofalen večer z neverjetno smolo naših fantov, ne more še poslabšati, se je to vseeno zgodilo v 50. minuti, ko je končni izid postavil Černik.

Poleg velikega števila prejetih zadetkov, je pravi mali čudež, da Železarji glede na številne priložnosti in s 30 streli proti golu Wolfa sami niso uspeli zadeti niti enkrat. Po takšnem porazu smo lahko zadovoljni le z dejstvom, da ta ni bil usoden in se bodo naši borci po njem lahko pobrali že v soboto, ko jih čaka gostovanje pri Unterlandu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano