Author picture

Velike 3 točke proti volkovom iz Pustertala

HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 14. 1. 2021, ob 19.00

Danes je bila v domači Podmežakli na sporedu težko pričakovana tekma AHL proti ekipi Pustertala. Volkovi so naši stari znanci. V preteklih sezonah so medsebojni dvoboji vselej postregli z veliko dobrega hokeja in dramatičnimi zaključki tekem. Gostje so tudi letos odlično odprli sezono. Zbrali so že 45 točk in se nahajajo na samem vrhu razpredelnice.

Dobra predstava Železarjev v 1. tretjini

V prvih minutah Us na domači in Furlong na gostujoči strani nista imela dela. Za tem so gostje po izključitvi Stojana dočakali prvi powerplay na tekmi, ki pa so ga odigrali slabo. Volkovi so prvič na tekmi resneje zapretili na polovici tretjine, a se je Us izkazal z odličnim posredovanjem. V 11. minuti je Elliscasis napravil prekršek nad Hebarjem in čas je bil še za prvi powerplay domačih. Rdeči so odigrali fantastičen powerplay, ki ga je tik pred koncem kazni, po krasni asistenci Sodje, z zadetkom kronal Erik Svetina. Fantje so bili v naletu in le slabo minuto kasneje je Jezovšek sam zadrsal pred vrata Furlonga, ga mojstrsko premagal in podvojil naše vodstvo. Gostje niso potrebovali veliko časa za znižanje rezultata. Z neposredne bližine je v 14. minuti Carozza stlačil ploščico za hrbet Žana Usa. V nadaljevanju smo spremljali trd in zanimiv dvoboj. Minuto pred iztekom tretjine smo dočakali drugi powerplay na tekmi, a do spremembe na semaforju do piska sirene ni prišlo.

Jezovšek poskrbel za povečanje prednosti

Jeseničane je na začetku 2. tretjine čakala še dobra minuta powerplaya. Do zaključka kazni gostov jim ni uspelo zadeti, zato pa je le nekaj sekund kasneje Jezovšek s fantastičnim strelom in svojim 2. golom na tekmi poskrbel za vnovično vodstvo +2. Železarji so nadaljevali z disciplinirano in borbeno igro. Kreativnosti ni manjkalo niti v napadu. Tudi gostje so na določene trenutke vršili pritisk, a po polovici tekme je ostalo pri lepi prednosti domačih s 3:1. V nadaljevanju smo videli nekaj vnovičnih dobrih posredovanj Žana Usa, ki je gostom preprečil, da bi se nam približali. Dobre 4 minute pred iztekom tretjine smo dočakali še 3 powerplay. Znova smo imeli nekaj lepih priložnosti za zadetek, a Furlong se tokrat ni pustil premagati in ostalo je pri 3:1.

Navkljub nekaj drame, na koncu več kot zaslužena zmaga rdečih

Volkovi iz Pustertala so v zadnjo tretjino vstopili z igralcem več. Izključen je bil Ščap. Priigrali so si precej priložnosti, a je požrtvovalna obramba, na čelu z Usom, uspela zdržati. Sledilo je nekaj minut izenačenega hokeja brez velikega števila prekinitev, igra pa se je hitro prevesila v zadnjih 10 minut rednega dela. Kakovostna predstava naših se je nadaljevala. V 53. minuti sta si mali kazni istočasno prislužila Urukalo in Carozza, zato smo nekaj časa spremljali tudi igro štirih proti štirim. Pričakovali smo, da bodo gostje stopnjevali pritisk in vse pogosteje pogledovali proti našim vratom, a jim to ni uspelo. Zato je že slabe 3 minute pred koncem gostujoči strateg Basile vzel pol minute odmora, med katerim je Furlonga potegnil iz vrat. Naši fantje so bili že po nekaj sekundah blizu zadetka v prazno mrežo, zmanjkali so centimetri. Gostje so se vrnili v našo obrambno tretjino, oblegali naša vrata ter minuto in 40 sekund pred koncem znižali na 2:3, zadel je Perlini. Po zadetku so gostje vstrajali s 6. igralci v polju. Vnovičen riziko se jim tokrat ni izplačal, saj je Tomaževič slabih 50 sekund pred koncem vendarle zadel v prazno mrežo Pustertala. Drame je bilo konec in naši fantje so z res dobro predstavo zasluženo vzeli skalp trenutno vodilni ekipi v AHL.

Komentar po veliki zmagi je podal pomočnik trenerja, Anže Ulčar:

Te tekme smo se sigurno veselili, zato ker je proti vodilni ekipi vedno nek poseben izziv. Na takih težkih tekmah, v katerih je tudi nekaj čustvenega naboja, vedno odigramo dobro. Tudi danes je bilo tako. Danes je odločila požrtvovalnost, disciplina. Bili smo zelo odločni in srčni v obrambi, pa tudi učinkoviti v napadu. Veselimo se te zmage, ki nam bo sigurno dala poleta za naprej.”

Delite s prijatelji

Povezano