Author picture

Vnovična hrabra predstava Železarjev

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC VSV 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Športna dvorana Bled

Četrtek, 10. 9. 2020, ob 19.00

Začela se je tradicionalna poletna hokejska liga na Bledu. Zaradi kasnejšega začetka sezone se je letošnja izvedba zamaknila v mesec september, prilagojen je tudi turnirski sistem. Jesničani bodo edini, ki bodo v treh dneh odigrali tri srečanja. Uvodno tekmo so ob 15.30 odigrali hokejisti HK SŽ Olimpije, ki so z rezultatom 4:1 premagali selekcijo Slovenije. Ob 19.00 so na led stopili tudi naši fantje, ki so se še drugič v pripravljalnem obdobju pomerili proti ekipi EC VSV. Tekmo v rdečem sta začela tudi odlični jeseniški branilec Sabahudin Kovačevič in Tian Hebar, brat Andreja Hebarja. 

Prva tretjina za čisto desetko

Na Bledu smo spremljali zanimiv uvod. Priča smo bili izjemno hitri igri in številnim dobrim akcijam na obeh straneh. Po slabih desetih minutah so Železarji močno pritisnili. Andrej Hebar je sam zadrsal pred vratarja VSV-ja in ga čudovito matiral. Železarji s hitro igro niso popuščali in bili povsem enakovreden nasprotnik Beljačanom, na trenutke celo boljši. V drugem delu 1. tretjine večjih priložnosti več ni bilo, fantje pa si za svojo predstavo zaslužijo čisto desetko!

Beljačanom je uspelo izenačiti

Hitro po začetku 2. tretjine smo imeli igralca več na igrišču. Navkljub nekaj priložnostim, se mreža VSV-ja ni zatresla. V 8. minuti nadaljevanja so Beljačani pritisnili na naša vrata. Iz neposredne bližine jim je prvič na tekmi uspelo premagati Usa. Tempo se je po zadetku malce umiril, rdeči so med drugim zapravili tudi prednost igralca več. 5 minut pred koncem tretjine je imel Jezovšek krasno priložnost za ponovno vodstvo, a je pri zaključku zmanjkalo tudi malo sreče. Po 40. minutah je bilo 1:1.

2 zadetka VSV-ja za končno zmago

V 2. minuti zadnje tretjine so Beljačani lepo prodrli po desni strani in uspeli še drugič na tekmi premagati Usa. Nekaj minut kasneje je Jezovšek znova poskusil z nevarnim prodorom, a je bil vratar VSV-ja na mestu. Igra je postajala iz minute v minuto bolj napeta, tempo pa še naprej močan. 6 minut pred koncem je bil izključen Jezovšek in Beljačani so pritisnili na vrata Usa, ki pa je bil vselej na mestu. So bili pa Avstrijci uspešni v enem od naslednjih napadov in povišali na 3:1. To je bil tudi končni rezultat tekme. Kljub porazu, so fantje odigrali tekmo vredno vseh pohval! 

Delite s prijatelji

Povezano