“Vsak igralec natančno ve kaj so njegove naloge!” – Gaber Glavič

Naši Železarji so v mesecu oktobru prvič v letošnji sezoni odpotovali na Celinski pokal v Asiago, kjer so si z drugim mestom priborili uvrstitev v naslednji krog. Ta je potekal konec prejšnjega tedna v Cardiffu, kjer pa se našim fantom kljub dobrim vtisom žal ni uspelo uvrstiti v zgodovinski prvi finale za slovenski hokej.

Po prihodu domov smo izkoristili nekaj časa in opravili kratek pogovor z glavnim trenerjem Gabrom Glavičem. Kaj nam je zaupal, pa si lahko preberte v spodnjem intervjuju.

Kako se je bilo na začetku sezone vrniti znova na klop Jesenic in kaj te je prepričalo, da si to storil?

Biti glavni trener kluba s takšno zgodovino je velika čast. Hvaležen sem, da lahko delam in sem del tako predane ekipe. Zato absolutno nisem dolgo razmišljal.

Ob svojem prihodu si dal veliko priložnosti mladim hokejistom, ki so lani igrali še za mladince. Zakaj si se odločil, dati priložnost njim in ne kakšnemu bolj izkušenemu hokejistu?

“Ob mojem podpisu je bilo del ekipe že sestavljene. Tako, da smo potem samo dodali še igralce, katere smo potrebovali na določenih pozicijah za določene naloge. Vsak igralec natančno ve kaj so njegove naloge in kaj se od njega pričakuje.”

Kako si zadovoljen s sestavo ekipe, ki jo imaš na voljo?

Ekipa je zelo “coach able”. To je velika prednost. Je homogena in v njej vlada odlično vzdušje. Kot sem omenil vsi izpolnjujejo točno to zaradi česar so bili postavljeni v ekipo. Ob tem pa vsi skupaj lahko uživamo, kar je nujno potrebno za dobre predstave in vsakodnevne treninge.

Že na začetku sezone odlične igre kažejo praktično vsi tujci v ekipi. Kako si zadovoljen z njihovim doprinosom in koliko si sam pomagal pri njihovem prihodu?

Tujci so zaenkrat super. Tako karakterno kot igralsko so doprinos in dajejo tisto kar nam je manjkalo. Za primer lahko izpostavim Blomberga, ki ima poleg svoje igre tudi nalogo prenesti izkušnje na mladega Ožbeja Repa. Do sedaj jima gre odlično. Na ta način dobivamo dvojno – razvija se mlad talentiran branilec, mi pa imamo super izplen ob njunem dopoljnjevanju.

foto Klemen Razinger HDD SIJ Acroni Jesenice 26.9.2022 173 Edit

Tudi letos Jesenice veljajo za favorite Alpske lige. Je to za ekipo dobra ali slaba stvar?

Od Jesenic se vedno pričakuje vrh. To imamo v krvi še iz časov, ko smo kot mladi fantiči gledali predhodnike iz 1. vrste. Že takrat je bilo iz govoric starejčih moč razbrati pritisk. S tem smo na Jesenicah odrasli. To je določeno breme vendar tako je.

Za nami je tudi reprezentančni odmor. Kar sedem Železarjev je zaigralo za slovensko reprezetnanco. Je ta odmor ekipi koristil ali škodi, ker so morali začasno prekiniti odlično klubsko formo?

Pred odmorom smo se iz tedna v teden dvigovali. Zagotovo reprezentančni premor ni bil dobrodošel za nas. Če prištejem še, da so reprezentanti imeli 7 tekem v 10 dneh in to na njavišjem tako klubskem kot reprezentančnem nivoju nisem prav zadovoljen. Ob tem pa ne moremo pozabiti, da sta nam potovanji v Cardiff in Budimpešto še dodatno vzeli dodatno energijo.

Celinski pokal ste zaključil s tretjim mestom v skupini, a brez napredovanja. Kako si zadovoljen z igro oz. predstavo fantov?

“V Celinskem pokalu smo pramagali ekipo, ki tekmuje v 2. Finski ligi. Že to, da je to okolje od koder prihajajo naši tujci nam pove za kako veliko zmago gre. V turnir smo vstopili kot najmanj renomirana ekipa. Za presenečenje na turnirju bi morali biti popolnoma brez poškodb in bolezni ključnih igralcev. Moram pa priznati, da že dolgo nisem videl takšne kvalitete kot jo ima ekipa Cardiffa.

Kaj lahko še pričakujemo od ekipe v nadaljevanju sezone?

Najprej se je potrebno regenerirati kolikor se bo le dalo, potem pa ujeti konstanto, ki nas krasi že celotno sezono.

Se vidimo jutri, 24. 11. 2022 ob 19.00 uri, da podpremo naše železarje na poti do nove zmage!

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano