Author picture

Z golom v podaljšku na stežaj odprta vrata do finala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zmagali še na tretji polfinalni tekmi alpske lige. V torek zvečer so bili v Podmežakli po podaljšku z 1:0 boljši od ekipe Rittner Baum.

Po novi zahtevni preizkušnji naša ekipa tudi po sedmih dvobojih končnice alpske lige ostaja nepremagana. Naši borci so italijanskemu tekmecu znova dokazali, da so fantastično moštvo, ki upravičeno velja za glavnega favorita tekmovanja že od začetka sezone.

Po malce slabših rezultatih pa varovanci Gabra Glaviča iz dvoboja v dvoboj dokazujejo, da so v najpomembnejši fazi sezone ujeli svojo pravo formo. Predvsem v obrambi. Rittnu so namreč na prvih treh polfinalnih tekmah dovolili en sam zadetek.

Pri tem nam je tudi tokrat močno pomagal izvrsti Antti Karjalainen, ki je znova zaklenil svojo mrežo in ubranil vseh 31 strelov proti njegovemu golu. Na drugi strani je bil tokrat v obračunu najboljših vratarjev lige izjemno razpoložen tudi Hawkey, ki ga kljub številnim priložnostim naši fantje dolgo niso uspeli premagati.

To je naposled le uspelo Nikkiju Blombergu, ki je srečanje odločil z natančnim strelom v 63. minuti. S svojim sploh prvim zadetkom v končnici pa nam je Finec priigral tudi gromozansko prednost s 3:0 v zmagah.

Železarji si bodo tako ponovno uvrstitev v veliki finale poskušali priigrati že v četrtek, ko bodo četrto zmago v seriji lovili na gostovanju na Tirolskem.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano