Author picture

Z izjemno obrambno predstavo nazaj na vrh alpske lige

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zabeležili svojo prvo zmago v Master Roundu alpske lige. V Podmežakli so v soboto zvečer z 1:0 premagal ekipo Rittner Baum in s tem skočili nazaj na prvo mesto lige.

Po skromnejšem uvodu v drugi del alpske lige in domačih porazih proti Cortini in Unterlandu je naša ekipa pred svojimi najzvestejšimi navijači znova dokazala, zakaj velja za glavnega favorita alpske lige. Po zgodovinsko uspešnem rednem delu so naši borci znova našli svojo pravo igro v obrambi in tekmecu zaklenili vrata.

Velike zasluge zato ima najboljši posameznik obračuna, vratar Antti Karjalainen, ki je ubranil vseh 31 poskusov proti njegovim vratom. Veliko dela je imel na drugi strani tudi razpoloženi Hawkey, ki je zbral prav toliko obramb, a moral enkrat po plošček v svoja vrata. Zmagoviti zadetek za Železarje je v 37. minuti ob igralcu več dosegel naš letošnji najboljši strelec Žan Jezovšek.

Kljub temu, da bi v napadu glede na lepe priložnosti lahko dosegli še kakšen zadetek več, pa to ni bilo potrebno. Naši fantje so namreč prikazali izjemno borbenost in organiziranost v obrambi in doslej vodilnemu moštvu Master Rounda niso pustili veselja.

S pomembnimi tremi točkami so varovanci Gabra Glaviča prav tako znova skočili na vrh lige, kamor tudi spadajo. Prva tekma v nizu gostovanj pa jih čaka v soboto proti zasedbi Salzburg Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano