Z novo fantastično predstavo gladko do druge polfinalne zmage

Hokejisti Sij Acroni Jesenic tudi po šesti tekmi končnice alpske lige ostajajo nepremagani. Na drugi tekmi polfinala so znova premagali ekipo Rittner Baum. V Italiji so bili boljši s 3:0.

Po dveh tekmah polfinalne serije naša ekipa tako vodi z 2:0 v zmagah in je tako že na pol poti do ponovne uvrstitve v veliki finale. Železarji so bili znova precej boljši tekmec na ledu in to dokazali z zanesljivo in pomembno zmago. Ob tem pa prav tako svojo mrežo še enkrat več uspeli ohraniti nedotaknjeno.

Varovanci Gabra Glaviča so skupaj z izvrstnim vratarjem Anttijem Karjalainenom, ki je ubranil prav vseh dvajset strelov proti njegovemu golu, v najpomembnejšem času našli svojo značilno izvrstno obrambo. Na Tirolskem pa je v soboto kot dobro naoljen stroj deloval tudi naš napad.

Po prvi tretjini, ki sicer ni postregla z zadetkom, smo prvič udarili v 37. minuti, ko je svojo kakovost z neverjetnim slalomom skozi obrambo Rittna dokazal Joonas Larinmaa. Železarji so znova udarili še v samem zaključku druge tretjine. Odbiti plošček je celo v zadnji sekundi pred odmorom v gol Hawkeyja pospravil Erik Svetina.

Tako kot se je končala druga tretjina, se je za Železarje začela zadnja. Že po vsega petnajstih sekundah nadaljevanja je namreč končni izid po lepi akciji postavil Eric Pance. V nadaljevanju tekme Italijani niso uspeli spremeniti rezultata in doseči vsaj častnega zadetka. Je pa za dodatno popestritev poskrbel Jenko, ki je v boksarskem dvoboju z Makelo tekmecu prisolil kar nekaj zaušnic.

Tretjo zmago in nov korak do finala bo naša ekipa lovila pred domačimi navijači. V Podmežakli se bodo z Rittnom pomerili v torek zvečer.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano