Z novo izjemno predstavo v Tivoliju do pomembne zmage

HK SŽ Olimpija– HDD SIJ Acroni Jesenice 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Državno prvenstvo, finale, 3. tekma

Sreda, 5. 5. 2021, ob 20.00

Nocoj je bila v Tivoliju na sporedu že 3. tekma finala državnega prvenstva. Pred srečanjem sta obe ekipi zabeležili po eno zmago v gosteh in upali smo, da bodo gostje uspešnejši tudi tokrat. V kader Železarjev se je vrnil Blaž Tomaževič, manjkal pa je kapetan Andrej Tavželj.

Izjemen power play in visoka prednost po 1. tretjini

Jeseničani so si za predstavo v prvih minutah zaslužili visoko oceno. Igrali so borbeno in domačim niso dopustili priložnosti. V 6. minuti si je Tomaževič prislužil malo kazen zaradi spotikanja, a hokejisti Olimpije niso bili razpoloženi pred vrati Usa. Naslednje minute so znova postregle s trdim, izenačenim dvobojem, potem pa so v 13. minuti svoj prvi power play dočakali tudi Železarji. Izkoristili so ga že po pičlih 9. sekundah, ko so po dobljenem sodniškem metu izpeljali krasno akcijo, ki jo je po odbitku kronal Sašo Rajsar. Le nekaj trenutkov kasneje si je Pulli po prekršku nad Hebarjem prislužil 2+2 minuti kazni. Naši fantje so tudi tokrat izjemno odigrali power play in v 15. minuti je po čudoviti akciji z leve strani Svetina povišal na 0:2. A fenomenalne predstave še ni blo konec. Železarji so minuto in pol kasneje izpeljali še eno krasno power play akcijo. Šturm je izigral vratarja Hölsäja, podal pred vrata do neoviranega Saša Rajsarja, ki je z 2. golom na tekmi poskrbel za izjemno vodstvo po 1. tretjini z 0:3.


Železarji s preudarno igro zadržali visoko prednost

Olimpija je v nadaljevanje vstopila nekoliko odločneje, a njihovi streli so bili bodisi premalo natančni, bodisi zaustavljeni s strani razpoloženega Usa. Jalova premoč domačih se je nadaljevala do 28. minute, ko so Železarji, najprej po napačni menjavi Olimpije, za tem pa še izključitvi Valleranda, dočakali nova power playa. Tokrat jim premoči sicer ni uspelo izkoristiti, a čas je za Ljubjančane neusmiljeno tekel. Do konca tretjine velja omeniti še igro z igralcem več zelenih, med katero se je z dobrim posredovanjem izkazal Us. Naši fantje so tako pred zadnjo tretjino ohranili izredno dober položaj.

Glavič z zadetkom v prazna vrata potrdil izjemno pomembno zmago

Uvod v 3. tretjino je postregel s tretjo izključitvijo Železarjev na tekmi. A domači tudi tokrat ob igri z igralcem več niso pokazali nič posebnega. Sledile so minute brez večjih priložnosti. Jeseničani, na čelu z razpoloženim Usom, so odlično nadzirali potek srečanja. Do 50. minute so bili enkrat nevarni ob poizkusu Hebarja in še enkrat, ko niso uspešno zaključili protinapada treh proti enemu. V 53. minuti je bil po samostojnem prodoru blizu zadetka še Jezovšek, a Hölsä je bil tokrat na mestu. 5 minut pred koncem smo videli male kazni Čimžarja in Mašiča. Takoj za tem je ljubljanski strateg potegnil Hölsäja iz vrat, kar pa Olimpiji ni prav nič pomagalo. Za nameček je Glavič v 56. minuti z zadetkom v prazna vrata dokončno zapečatil njihovo usodo in naši fantje so se zasluženo veselili druge, izjemno pomembne zmage v seriji. V petek bodo imeli tako že prvi zaključni plošček za osvojitev 36. naslova državnih prvakov.

Po super zmagi je tokrat za nas spregovoril Sašo Rajsar:

“Pokazali smo drugačen obraz naše ekipe, po porazu na Jesenicah z 1:2, ko nismo bili pravi. Na sestanku smo se dogovorili, da bomo danes dali vse od sebe. Odigrali smo odlično 1. tretjino in trikrat izkoristili power play, s katerim smo imeli med sezono kar nekaj težav. Danes se nam je na srečo odprlo. Na koncu pa smo samo še kontrolirali tekmo. V drugi tretjini so nas sicer malce stisnili, a ni jim uspelo opraviti nič konkretnega.”

Delite s prijatelji

Povezano