Author picture

Z odlično predstavo premagali nemškega drugoligaša

Druga pripravljalna tekma je v dvorano Podmežakla pripeljala kvalitetno nemško ekipo, ki bo v letošnji sezoni igrala v 2. nemški ligi. Železarji so tekmo odigrali brez Erika Svetine, ki je odšel na try-out v češko ekipo VHK ROBE Vsetin. Je pa zato za nastop kandidiralo kar nekaj mladih igralcev – vratar Ian Sotlar, branilca Turšič Sečkar in Vukadin ter napadalci Špari Leben, Stan in Dobravec.

Začetek tekme za železarje ni bil obetaven, saj je že v 2. minuti tekme vratarja Usa premagal McNeely. Po prejetem zadetku so domači na ledu vzpostavili ravnovesje in kar nekajkrat zapretili gostujočemu vratarju. Izenačenje je prišlo v 9. minuti tekme, ko so imeli železarji na ledu igralca več. S strelom iz modre črte je zadetek dosegel branilec Rožle Bohinc. Tik pred iztekom prve tretjine pa je Jezovšek poskrbel za prvo vodstvo domače ekipe. V drugi tretjini smo gledali napadalen hokej z obeh strani, izkazala pa sta se tudi oba vratarja. Kljub številnim priložnostim za zadetek, je rezultat po koncu druge tretjine ostal nespremenjen.

V zadnji tretjini sta se obe ekipi nekoliko zaprli. Železarji bi lahko svoje vodstvo še povišali, a se vratar nemške ekipe ni dal premagati. Gostje so v 54. minuti vendarle uspeli izenačiti. Z lepim strelom pod prečko je sicer odličnega vratarja Usa premagal izkušeni Hauner. Tekma se je končala v prvi minuti podaljška, ko je zmago železarjem prinesel Jezovšek.

Pred petkovim derbijem na Bledu v okviru Poletne lige so železarji prikazali dobro predstavo in zagotovo nas čaka napet derbi.

Delite s prijatelji

Povezano