Author picture

Za dominantnimi Jeseničani zgodovinski začetek alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice se bodo v naslednjih dneh podali v drugi del alpske lige, ki ga začenjajo kot najboljša zasedba skupinskega dela. Do zdaj Jeseničani kažejo izjemne predstave, ki so se zapisale tudi v zgodovino tekmovanja.

Za jeseniškim moštvom je celo najboljši redni del sezone doslej. Naša ekipe je prvič, odkar nastopa v alpski ligi, po rednem delu zasedla prvo mesto. To pa osvojila v izjemnem stilu. Z le tremi porazi na 29 tekmah in kar 2.55 osvojenimi točkami na srečanje, kar je za več kot polovico točke na tekmo več od drugouvrščenega Asiaga.

Kljub le 29 odigranim tekmam so Železarji dosegli največ zadetkov doslej, in sicer 135. Prav tako pa Jeseničani še nikoli niso v rednem delu sezone prejeli tako malo golov kot letos, in sicer 58. Varovanci Nika Zupančiča so imeli v alpski ligi letos tudi tako najboljši napad kot najboljšo obrambo tekmovanja. Hkrati so bili tudi najboljši v igri z igralcem več s kar 31.7% izkoriščenimi prednostmi hokejista na ledu in ob branjenju z igralcem manj z 88.1% uspešnosti.

Slovenski prvaki so v alpski ligi do zdaj blesteli tudi v individualni statistiki. Švedski čuvaj mreže Oscar Froberg je z 1.82 prejetima zadetkoma na tekmo najboljši vratar lige, v številu ubranjenih strelov pa s 93.1% na drugem mestu. Drugi je po številu doseženih točk tudi naš napadalec Eric Pance, ki se je ustavil pri 54 točkah. Zbral je 18 zadetkov in kot najboljši podajalec tekmovanja 36 asistenc. Na šestem mestu najnevarnejših hokejistov alpske lige je po rednem delu Erik Svetina, na osmem Jesperi Viikila, na 13. pa njegov rojak Eetu Elo.

Železarji so se v skupinskem delu prav tako izkazali s čisto igro. V statistiki Fairplay so s povprečjem 7,6 kazenskih minut na tekmo zasedli drugo mesto. V vlogi favorita tekmovanja tako Jesenice pričakujejo začetek drugega dela alpske lige oziroma tako imenovanega Master Rounda. V njem se bo med seboj pomerilo najboljših šest ekip tekmovanja, ki imajo že zagotovljen nastop v končnici.

Kot ekipa, ki je po rednem delu zasedla prvo mesto in zbrala kar 13 točk več od najbližjih zasledovalcev, bodo Jesenice drugi del začele v najboljšem položaju, s štirimi točkami. Prvo tekmo bodo odigrali že v četrtek, ko bodo gostovali pri Fassi. V alpski ligi bo jeseniški klub na domačem ledu naslednjo tekmo odigral v soboto, ko bo v Podmežakli gostoval Asiago. Omenjena tekma pa bo kot naročena za zveste jeseniške navijače, ki bodo lahko izjemne Železarje podprli v nadaljevanju zgodovinske sezone.

Uspešen začetek sezone in uvrstitev na prvo mesto lestvice, pa je komentiral tudi kapetan ekipe Gašper Glavič:

“Redni del bi ocenil, kot odličen. Po tistem nekoliko hladnem tušu, v prvem krogu po domačem porazu, proti novincu lige, se je ekipa sestavila in zaporedoma nizala zmage. Tako da smo redni del končali le s tremi porazi – 2 po rednem delu in 1 po kazenskih strelih. Veseli me, da smo premagali tudi vse tako imenovane neposredne tekmece za boj med prvih 6, izjema je bila le gostujoča tekma v Lustenavu. Lahko samo rečem, da sem izredno vesel, ker nam je prvič v zgodovini kluba uspelo redni del zaključiti na prvem mestu. Vendar s temu absolutno še ni konec sezone, pred nami je še zelo pomemben del sezone in želim, da uspehe nizamo tudi v tem delu tekmovanja.”

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano