Author picture

Za svoj prostor na ledu Podmežakle se bo boril tudi Tjaš Lesničar!

Četi mladih hokejistov, ki se bodo še naprej kalili v moštvu Jesenic, se pridružuje tudi Tjaš Lesničar. Član slovenske reprezentance do 20 let in že vrsto let član različnih selekcij Jesenic, si je dokončno priboril igranje v članskem moštvu. Stik z Alpsko ligo je sicer doživel že v sezoni 2021/2022, ko je eno tekmo za člansko moštvo že odigral, dokončno pa se je uveljavil v pravkar končani sezoni. Pohvali se lahko z igranjem na 40 tekmah, v svojo statistiko pa je vpisal 16 točk (6 zadetkov, 10 asistenc). Enako kot njegovi številni mladi soigralci, je bil tudi on del treh selekcij, katere so v lanski sezoni osvojile naslov prvakov v ligi IHL-19, IHL in v Alpski ligi.

Gaber Glavič, trener: “Tjaš je zelo zanesljiv, mlad centralni napadalec. Je izredno odgovoren, zato njegova igra blesti predvsem pri obrambnih nalogah. V napadu ima še nekaj prostora za napredek, vendar ima odličen strel in hokejsko razmišljanje, zato za višji nivo igranja potrebuje samo še izkušnje.”

Tjaš je zagotovo igralec, na katerega trener Glavič v prihajajoči sezoni polaga veliko upov. In ravno Gaber je tip trenerja, ki bi znal iz teh mladih hokejistov izvleči njihov maksimum. Konec koncev je to dokazal že v preteklosti, ko je v člansko moštvo postavil takrat dokaj neznane fante kot so Urukalo, Tomaževič, Svetina, Stojan, Seršen, Sodja in ostale.

Delite s prijatelji

Povezano