Za uvod v februar trdo prigarana zmaga v Celovcu

EC KAC II – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Alpska hokejska liga

Torek, 2. 2. 2021, ob 19.00

V mesecu februarju bodo Železarji skupaj odigrali kar 9 tekem v AHL. Prva od teh je bila na sporedu nocoj, ko so naši fantje v Celovcu lovili nove 3 točke proti domači ekipi EC KAC II, ki se trenutno nahaja na 14. mestu ligaške razpredelnice.

Lepa akcija Železarjev za hitro vodstvo

Jeseničani so že na začetku 3. minute izpeljali fantastično akcijo, ki jo je po podaji Svetine in Saša Rajsarja uspešno zaključil Nejc Stojan. Gostje z Gorenjske so imeli pobudo tudi v naslednjih minutah. Domači vratar Holzer je imel precej več dela kot na drugi strani Us. V drugi polovici tretjine se je tempo malce umiril. Ekipi sta si priigrali manj priložnosti in bili hkrati tudi izredno disciplinirani, saj si nista prislužili niti ene male kazni. Zadetek iz uvoda tekme je bil tako edini po prvih 20. minutah in Železarji so odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Celovčani ob igri z igralcem več do izenačenja

Uvod v 2. tretjino je postregel z izenačenim dvobojem. Domači so v 23. minuti dočakali prvi power play in ga hitro izkoristiti. Po obleganju Usovih vrat je bil uspešen Pirmann in z rezultatskega vidika se je v Celovcu vse začelo znova. Po zadetku smo zopet spremljali izredno trd dvoboj, ki ga je krasila dobra igra obeh ekip v obrambi. Domači so si priigrali dve lepi priložnosti, ki jih je z dobrimi posredovanji zaustavil Us. Po 36. minutah igre smo vendarle dočakali tudi izključitev na strani Celovčanov. Kazni Lindnerja našim fantom ni uspelo izkoristiti. Do konca tretjine smo videli še izključitev Patrika Rajsarja, a ostalo je pri 1:1.

Zadetek Tomaževiča in peklenske zadnje sekunde v Celovcu

Prva minuta zadnje tretjine je prinesla lepo priložnosti naših fantov, a se je dvakrat zapored izkazal domači čuvaj mreže Holzer. Zato pa je 22-letni Avstrijec podlegel pritisku Železarjev v 46. minuti, ko ga je premagal Blaž Tomaževič, ki je poskrbel za drugo vodstvo svoje ekipe na tekmi. V 51. minuti smo dočakali drugi power play, a tudi tokrat ostali praznih rok. Tretjina se je hitro bližala koncu in Jeseničanom je dolgo časa uspelo držati domače daleč stran od Usovih vrat. Obleganje Celovčanov s 6. igralci v polju se je začelo že dobri 2 minuti pred iztekom igralnega časa. 43 sekund pred koncem je bil izključen Širovnik. Pred nami so bile peklenske zadnje sekunde strečanja, v katerih pa je našim fantom uspelo zdržati. Železarji so se tako lahko zasluženo veselili novih, trdo prigaranih treh točk.

Komentar po zmagi je podal Žan Us, ki se je nocoj izkazal z 21 obrambami:

“Veseli smo, da po tednu igranja v državnem prvenstvu sledijo tekme v AHL. Danes smo v Celovcu z nizkim rezultatom zmagali. Nismo igrali ravno najboljšega hokeja, tako kot bi si želeli. A na koncu smo spet z borbeno predstavo tekmo pripeljali do zmage, kar je zelo zelo dobro. Potrebovali smo dobrih zadnjih pet minut. To smo tudi storili in veseli smo novih treh točk. V četrtek gremo dalje.”

Delite s prijatelji

Povezano