Author picture

Začenjajo se pripravljalne tekme

Pred slabima dvema tednoma so železarji pričeli s pripravami na novo sezono. Njihov vsakdan so bili zahtevni suhi treningi in pa treningi na ledu, z jutrišnjim dnem pa se pričenjajo tudi pripravljalne tekme. Aktualni prvaki Alpske lige se bodo najprej podali na gostovanje k ekipi Zell am See, ki se je po lanskem razočaranju pred letošnjo sezono okrepila z nekaj preverjenimi hokejisti. V vratih bodo stavili na mladega, 23 – letnega Maxa Zimmermanna, ki je v lanski sezoni v rednem delu branil na 29 tekmah, ubranil pa je 92,2% strelov. Njihovi obrambi bodo poveljevali trije branilci, Tyler Cuma, Mario Altmann in Fredrik Widen. 33 – letni branilec Cuma prinaša izkušnje iz ameriške lige AHL, ICEHL, eno tekmo pa je odigral tudi v dresu Minnesote v ligi NHL. Še tri leta starejši Altmann pa je večino svoje kariere preigral v ligi EBEL oz. zdajšnji ICEHL. Nekdanji avstrijski reprezentat je v 18 sezonah, ki jih je preživel v najboljši avstrijski ligi odigral kar 880 tekem. Švedski branilec Widen je že stari znanec Alpske lige, saj je z nekaterimi vmesnimi selitvami v druge klube, za Zell am See odigral že 183 tekem. Gre za ofenzivno naravnanega branilca, ki mu doseganje točk zagotovo ni tuje. V napadu ima ekipa Zell am See-ja kar nekaj izkušenih mačkov, ki bodo zagotovo predstavljali nevarnost obrambi železarjev. Adisa Alagiča ljubitelji jeseniška hokeja že poznate, saj je bil v sezoni 2017/2018 član Jesenic. Nevarnost bo pretila tudi s strani Huberta Bergerja, kanadčana Nicka Huarda, Tomija Wileniusa in domačih Daniela Bana ter Philipa Putnika.

Tik pred zdajci pa se je vodstvo kluba naknadno dogovorilo še za pripravljano tekmo z nemškim drugoligaškim klubom Starbulls Rosenheim. Gre za ekipo, ki se je letos uvrstila v drugo nemško ligo, vodi pa jo finski strokovnjak Jari Pasanen. Ekipo sestavljajo številni tuji hokejisti, kot so Shane Hanna, Reid Duke, Tyler McNeely in C.J. Stretch. Prvi vratar je 38 – letni Čeh Tomaš Popperle, ki je v svoji karieri branil za klube iz Češke, Nemčije, ameriške lige AHL in lige NHL. To bo tudi prva domača pripravljalna tekma. Vstop na tekmo bo prost.

Sledila pa bo blejska poletna liga, ki se bo odigrala v petek in soboto 25. ter 26. avgusta. Prvi nasprotnik železarjev bo ljubljanska Olimpija, v soboto pa potem še VSV ali pa ekipa EV Fehervar 19. Prvi derbi v letošnji sezoni bo odigran v petek 25. avgusta ob 20. uri v dvorani na Bledu. Po končani blejski poletni ligi bodo železarji odigrali še 3 tekme v domači dvorani. 2. septembra gostijo drugo ekipo Linza, 8. in 9. septembra pa madžarsko ekipo Budapest Akademia HC.

Šest pripravljalnih tekem bo dovolj, da naši hokejisti ujamejo tekmovalni ritem in se dodobra pripravijo na prvo tekmo nove sezone, ki bo odigrana v dvorani Podmežakla in sicer 16. septembra proti ekipi HK RST Pellet Celje.

Delite s prijatelji

Povezano