Author picture

Žan Jezovšek ponovno v rdečem dresu

Pri HDD SIJ Acroni Jesenice nadaljujemo s sestavljanjem ekipe za prihodnjo sezono. Potem, ko se nam je pridružil vratar Žan Us, se v mesto rdečega prahu vrača tudi njegov soimenjak, Žan Jezovšek. Krilni napadalec je med leti, 2016 in 2018, že odigral dve sezoni v rdečem dresu in se z železarji obakrat veselil naslova DP. Vmes je gole zabijal v vrstah našega konkurenčnega kluba. Lansko pomlad je, podobno kot Us, osvojil trojno krono, v prezgodaj končani minuli sezoni pa je bil na tekmah AHL, po številu doseženih točk, najučinkovitejši igralec ekipe s slovenske prestolnice. Pred dvema dnevoma je praznoval svoj 23-ti rojstni dan, zato mu z naše strani želimo vse najboljše.

”Za povratek na Jesenice sem se odločil zaradi ciljev in vizije, ki sta jih predstavila trener,  Mitja Šivic in športni direktor, Marcel Rodman. Veselim se igranja v mladi ekipi in priložnosti za napredek. Imel bom zelo pomembno vlogo, kar bo zame velik izziv. Komaj čakam na polno halo navijačev, ki dihajo za to ekipo. Vesel sem, da se vračam in da bom znova del hokejske zgodbe na Jesenicah,” je Žan navedel svoje razloge za vrnitev. 

”Želim si, da bi še napredoval in se prebil v člansko rezprezentanco.  Ekipni cilji pa so, da se uvrstimo na vrh lige AHL, da vrnemo zvezdico nazaj v Podmežaklo in osvojimo pokal Slovenije,” je Celjan predstavil cilje za sezono, ki prihaja. Na koncu je Jezovšek nagovoril še jeseniške navijače: ”Sporočam jim, da se bom na vsaki tekmi maksimalno potrudil za ekipo in za srca, ki bijejo za Jesenice. Verjamem, da bomo skupaj napisali lepo hokejsko zgodbo v sezoni 2020/2021!” 

DJF 0504žj11

Foto: Domen Jančič

Svoj vidik ob podpisu pogodbe z občasnim slovenskim reprezentančnim napadalcem je v imenu kluba predstavil glavni trener, Mitja Šivic: ”Žan je že igral na Jesenicah, a to pri podpisu pogodbe ni igralo odločilne vloge. Je igralec, ki sovpada z našo vizijo, gre za mladega in kakovostnega napadalca. V nekaterih hokejskih elementih je zares fantastičen. Pri tem imam v mislih predvsem njegov strel, hitrost in fizično moč. Zna se postaviti zase in za soigralce, zna odigrati na telo. Ima tudi nekaj pomanjkljivosti. O tem sva se že pogovorila. Obljubil je, da je pripravljen trdo delati in jih odpraviti. Pridobili smo odličnega igralca, ki nam bo v veliko pomoč. Vrača se tudi zaradi tega, ker želi napredovati in je v naši zgodbi prepoznal najboljše možnosti za izboljšanje. Vesel sem, da se je odločil za nas, kljub temu, da se finančno ne moremo kosati z določenimi klubi. Želim si , da bi z nami dosegel še višji nivo hokejske igre, kar bi bilo v obojestransko korist,”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano