Author picture

Zanesljiva zmaga Jesenic za polfinale pokala

HDD SIJ Acroni Jesenice – HDK Maribor Lisjaki 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Pokal Slovenije, četrtfinale

Četrtek, 17. 9. 2020, ob 16:00

Začenja se boj za prvo uradno lovoriko sezone. Po zmagi na Poletni ligi pretekli konec tedna, je na vrsti Pokal Slovenije, ki se letos odvija v prenovljeni dvorani Tivoli v Ljubljani. V včerajšnjih dvobojih sta si ekipi HKMK Bled in HK Triglav kot prvi zagotovili polfinalni vstopnici. Jeseničani so ob 16. uri stopili na led Tivolija in lovili zanesljivo zmago proti Mariborčanom, v večernem terminu pa se bosta udarili ekipi HK SŽ Olimpija in HD Hidria Jesenice. V primeru zmage ljubljančanov, bomo jutri v polfinalu spremljali večni derbi.

V prvi tretjini le en zadetek Železarjev

Jeseničani, ki so tekmo začeli z Avsenikom v vratih, so prvič na tekmi zadeli že v 2. minuti srečanja, uspešen je bil Djumič. V naslednjih minutah so bili Jeseničani nedisciplinirani, odigrali so kar nekaj minut z igralcem manj, nekaj časa so na ledu preživeli celo brez dveh igralcev, a so bili Mariborčani daleč od uspeha. Lisjaki so se v nadaljevanju tretjine uspešno branili. V 16. minuti so Jeseničani prvič na tekmi zaigrali z igralcem več, a niso resneje ogrozili mariborskih vrat. Tretjina se je tako končala z le enim ploščkom za vrati Verliča.

Jeseničani stopil na “gas”

Jeseničani so na začetku 2. tretjine pritisnili na vrata mariborskega čuvaja mreže Jureta Verliča, a se je ta izkazal z nekaj izjemnimi obrambami. Igra Jeseničanov je postala bolj povezana. V 29. minuti so Jeseničani uspeli izkoristiti prednost igralca več. Odbit plošček je v mariborska vrata potisnill Šturm. V 31. minuti nova izključitev Maribora, nove priložnosti in nov zatetek. Plošček je pred golom preusmeril Djumič in zadel še drugič na tekmi. Naslednjih nekaj minut Mariborčani skoraj niso mogli zapustiti svoje obrambne tretjine. Pritisk je trajal vse do 36. minute, ko si je Djumič prislužil 2 minuti kazni zaradi udarca s komolcem, minuto za tem je bil nepreviden še Kočar in Maribor je imel kar dva igralca več. Pri tem jim niti enkrat ni uspelo ogroziti vrat Avsenika. 3 sekunde pred koncem tretjine je Djumič s tretjim zadetkom na tekmi dosegel hat-trick.

Zadnja tretjina le še formalnost pred polfinalom

Začetek zadnje tretjine se je nadaljeval v podobnem ritmu kot pred tem. Verlič se je znova izkazal z nekaj lepimi obrambami. V 47. minuti je sledila nova številčna premoč Železarjev, ki jo je s prvim zadetkom na tekmi kronal Jezovšek. 8 minut pred koncem srečanja je Tomaževič povišal jeseniško vodstvo na +6. Napadi rdečih so se nadaljevali, vratar lisjakov Verlič je bil že na koncu s svojimi močmi. 2 minuti pred koncem je padel 7. gol v mreži Maribora, zadel je Hebar. Minuto pred piskom sirene je drugič na tekmi zadel Jezovšek in s tem postavil končni rezultat tekme 8:0. Naši fantje so več kot zasluženo v polfinalu in že z nestrpnostjo pričakujejo jutrišnjega nasprotnika.

KOMENTAR TEKME

Kratek komentar tekme je podal napadalec Jesenic, Mirko Djumič, ki je bil danes s hat-trickom najuspešnejši strelec Jesenic:

“Pričakovana zmaga. Dosežen hat-trick je zelo dober za nadaljevanje moje golgeterske serije. Nadejam se jutrišnjega polfinala z Olimpijo, ki bo zagotovo finale pred finalom. Šli bomo na zmago!”

 

 

Delite s prijatelji

Povezano