Zanimiv zaključek tekme v Mariboru

HDK Maribor – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:8 (0:3, 1:4, 0:1)

Državno prvenstvo

Torek, 22. 12. 2020, ob 18.00

Jeseničani so se danes odpravili v štajersko prestonico. V Mariboru so si priigrali novo visoko zmago. Žal smo bili tudi danes prikrajšani za prenos tekme. V vratih Jesenic je začel Avsenik, mariborski čuvaj mreže pa je bil tokrat Jure Verlič.

Potek tekme

Jeseničani so že v 1. tretjini postavili stvari na svoje mesto. Mrežo Maribora je v 8. minuti načel Jaka Šturm. V 19. minuti sta v razmaku trinajstih sekund zadela Djumič in še enkrat Šturm in tako postavila izid prve tretjine 0:3. Na nov zadetek smo čakali do 24. minute, ko je našo prednost povečal Erik Svetina. Do konca tretjine so zadeli še Perčič, Jezovšek in Sodja, za domače pa je v 31. minuti zadel Niko Nemeček. Za 8 zadetek v mreži Verliča je v 51. minuti poskrbel Jaka Sodja, ki je postavil končnih 1:8. Tokrat na tekmo zaradi bolezni ni odpotoval naš prvi vratar, Žan Us. Drugi vratar je bil tako Gašper Glavič, sicer napadalec. Zadnji dve minuti in pol je dobil priložnost v vratih in se odrezal brez prejetega zadetka. V soboto sledi lokalni obračun na Jesenicah. Tokratni gostitelj bo ekipa HD Hidria Jesenice.

Svoje občutke po tekmi je z nami delil Gašper Glavič:

“Tekmo smo nadzorovali od samega začetka. Dobro smo pritiskali in prikazali našo pravo igro. Da sem pa šel v gol, pa je bilo zato, ker je bolezen zadnjo sekundo preprečila nastop Žanu Usu. Ker je pravilo v državnem prvenstvu, da morata biti najmanj dva vratarja v postavi, sem vzkočil jaz. Na koncu sem dobil dve, tri minutke. Bil je res lep debi.”

Delite s prijatelji

Povezano