Že po dveh tekmah na pol poti do polfinala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so tudi na drugi četrtfinalni tekmi alpske lige zabeležili zmago. Od Vipitena so bili v četrtek zvečer v gosteh boljši z 2:0.

Po domači zmagi s 4:2 je naša ekipa tako naredila nov velik korak do ponovne uvrstitve v polfinale. Nasprotniku so Železarji tudi na gostujočem ledu dokazali, da so boljši tekmec in svoja vrata celo zaklenili.

Veliko vlogo je pri tem odigral nepremagani Antti Karjalainen, ki je odbil vseh 29 strelov proti svojim vratom. Finec sicer ni imel lahkega dela, saj je bil Vipiteno odločen serijo izenačiti. A so bili varovanci Gabra Glaviča v najpomembnejših trenutkih dovolj zbranih za vodstvo z 2:0 v zmagah.

Dolgo smo sicer poskušali streti odpor Italijanov in ukaniti razpoloženega Rabanserja v golu gostiteljev. Po številnih priložnostih v prvi in drugi tretjini pa je plošček mimo njega v gol Vipitena v 46. minuti pospravil Lovro Kumanović.

Njegov zadetek je odprl pot do ponovne zmage. Le to pa je z zadetkom v prazna vrata kljub igralcu manj na ledu v zadnji minuti obračuna potrdil Rudolfs Polcs, ki je tako tudi kronal premoč Železarjev na Tirolskem.

Naša ekipa bo imela tako priložnost, da se že v soboto v Podmežakli le še na eno zmago približa uvrstitvi v polfinale alpske lige.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano