Železarjem ni bil kos niti Kitzbühel

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic nadaljujejo svoj zmagoviti niz v pripravljalnem obdobju pred tekmovalno sezono 2022/23. V nedeljo popoldne so v gosteh s 3:1 premagali zasedbo Kitzbühla.

Zmaga proti avstrijski ekipi je že peta zaporedna za jeseniške hokejiste. Po dveh zmagah na poletni ligi in domačih uspehih proti Asiagu in Linzu, vse bolj vročim podprvakom alpske lige niso uspeli konkurirati niti člani Kitzbühla, ki so še dan prej s kar 7:1 odpihnili prav Linz. A v nedeljo je bila zgodba drugačna. Na domačem ledu jeseniški konkurenti v alpski ligi niso imeli pravih možnosti za uspeh.

Varovanci Gabra Glaviča so si odločilno prednost priigrali že v prvi tretjini. V vodstvo jih je s svojim prvim zadetkom po povratku v rdeči dres popeljal Žan Jezovšek. Že nekaj minut pozneje so svojo prevlado Gorenjci nagradili še enkrat. Kot odlična pridobitev kluba se je že na svoji drugi tekmi za naš klub izkazal najnovejši član moštva, Finec Niki Huovinen.

V drugi tretjini se je Avstrijcem vseeno uspelo približati in pred zadnjimi dvajsetimi minutami zaostanek zmanjšati na 2:1. Gostitelji so tudi v zadnji tretjini napadali in poskušali izid izenačiti. Kar nekaj lepih priložnosti so si ustvarili tudi hokejisti Jesenic. Ti so bili tudi v odločilnih minutah učinkovitejši in prek vse bolj vročega Erika Svetine postavili končni rezultat 3:1 v svojo korist.

Do začetka nove sezone alpske lige bodo Železarji odigrali le še eno tekmo. Zmagovalni niz bodo poskušali nadaljevati tudi v torek, ko v dvorano Podmežakla prihaja madžarska ekipa MAC.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano