Železarjem se pridružuje Andraž Zibelnik

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so močnejši za branilca Andraža Zibelnika, ki se je ekipi na pripravah za novo sezono že pridružil v ponedeljek.

24-letni branilec je v lanski sezoni nosil dres ljubljanske Olimpije, s katero je osvojil tudi Alpsko ligo. V tem tekmovanju je v lanski sezoni na 34 tekmah zbral en zadetek in devet podaj. Pri Olimpiji je prav tako začel svojo hokejsko kariero, dve sezoni pa preigral tudi v moštvu Slavije Junior.

Najvišja mesta v Alpski ligi bo Zibelnik zdaj napadal še z moštvom Jesenic, s katerim je sklenil enoletno pogodbo. 183 centimetrov visoki branilec je s klubom podpisal enoletno pogodbo. Pri aktualnih državnih prvakih pa bo nosil dres s številko 4.

DJF 0183

Najnovejši član Jesenic nam je zaupal, zakaj se je odločil za igranje v dvorani Podmežakla. “Za Jesenice sem se odločil iz več razlogov. Rad sprejemam nove izzive, odhod na Jesenice pa to vsekakor je. Zelo rad bi zrasel na individualni ravni in odigral bolj pomembno vlogo, kot sem jo imel v preteklih letih. Prihod v novo okolje mi to zagotovo omogoča. Veliko dodano vrednost predstavljajo tudi jeseniški navijači, zato res upam, da bom v letošnji sezoni lahko občutil njihovo podporo s tribun. V preteklosti sem tudi že razmišljal o prihodu na Jesenice, vendar mi je oviro predstavljal študij, ki ga opravljam v Ljubljani. Ker je zaradi trenutne epidemiološke situacije omogočeno opravljanje študijskih obveznosti prek spleta, mi je vse skupaj olajšalo odločitev glede nadaljevanja moje hokejske poti”.

V moštvo Jesenic pa Zibelnik prihaja tudi z visokimi cilji. “Pričakujem, da bo ekipa skozi letošnjo sezono konstantno rasla in stopnjevala formo, hkrati pa razvijala kemijo, ki je potrebna za skupni uspeh. Kot glavni cilj bi izpostavil osvojitev Alpske lige, želim pa si tudi čim višje uvrstitve v vseh ostalih tekmovanjih, kjer bomo nastopali. Prvič bom igral v klubu, ki ni lociran v Ljubljani, zato upam, da se bom uspešno prilagodil okolju, vsekakor pa mi to predstavlja nov izziv. Trenutno je glavni osebni cilj uspešna vključitev v ekipo, glede na to, da so ostali fantje že nekaj tednov v pogonu. Skozi celotno sezono bi rad napredoval na področjih, kjer imam še rezerve, super pa bi bilo, da bi se odvadil kakšnih slabih navad na ledu. Na splošno se veselim igranja in druženja s soigralci. Nekatere poznam že od prej, ostale pa si tudi želim spoznati. Verjamem, da se bomo vsi skupaj dobro ujeli,” je zaključil Zibelnik.

Delite s prijatelji

Povezano