Author picture

Železarji bodo tudi letos s ponosom nosili rožnate drese

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v HDD SIJ Acroni Jesenice tudi letos sodelovali pri osveščanju javnosti o raku dojk. Tako kot v lanski sezoni, bodo naši hokejisti tudi letos, na domačih oktobrskih tekmah Alpske hokejske lige, ponosno nosili rožnate drese!

Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku dojk. V Sloveniji vsako leto za to boleznijo zboli skoraj 1.300 žensk in do 15 moških, skoraj 400 žensk in do 10 moških pa umre. V oktobru strokovnjaki izpostavljajo pomen zgodnjega odkrivanja raka dojk. Priporočajo, da si ženske samopregledujejo dojke že od rane mladosti, ženske v starosti 50-69 let, pa naj se odzovejo vabilu programa DORA na pregled s presejalno mamografijo, s katero lahko odkrijemo raka dojk, ko še ni vidnih ali tipnih znakov bolezni in je možnost za ozdravitev večja.

To sporočilo bodo z nošenjem rožnatih dresov, ki jih bo namesto klubskega logotipa krasila rožnata pentlja, na domačih oktobrskih tekmah prenašali tudi naši hokejisti. Tudi letos v akcijo vstopamo v sodelovanju s slovenskim združenjem za osveščanje o raku dojk – Europa Donna Slovenija, pridružilo pa se nam je tudi podjetje Tosama d.o.o., ki je v celoti pokrilo stroške izdelave letošnjih rožnatih dresov. V klubu se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo.

TUDI LETOS SI LAHKO PRIBORITE ROŽNATI DRES

Med 12. in 31. 10. 2020, bo na uradnem klubskem Facebook profilu potekala licitacija game-worn rožnatih dresov. Oseba, ki bo za posamezni dres pripravljena odšteti največ, ga bo po zaključku licitacije po pošti prejela na svoj domači naslov. Celotni izkupiček licitacije bomo namenili združenju Europa Donna Slovenija.

Naši hokejisti bodo znova z veseljem sodelovali v rožnatem oktobru. Več o tem je povedal kapetan, Andrej Tavželj:

»Nam igralcem pomeni zelo veliko, da smo del projekta rožnati oktober, ker v svojih širših družinah vsak pozna osebo, ki je že prebolela, ali se še vedno bori s to boleznijo. Mi smo ponosni, da lahko o raku dojk osveščamo ljudi tako, da nosimo rožnate drese v mesecu oktobru.«

Krajšo izjavo je podala tudi predsednica društva Europa Donna Slovenija, Tanja Španić:

“Veseli smo, da HDD SIJ Acroni Jesenice že drugo leto zapored prepoznava pomen osveščanja o raku dojk v svojem lokalnem in športnem okolju. Pomembno je, da naša skupna sporočila o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk dosežejo čim širi krog ljudi, zato smo veseli podpore v rožnatem oktobru, seveda pa ne smemo pozabiti, da je skrb za zdravje pomembna skozi celo leto.”

Ena ekipa, eno srce!

HDD SIJ Acroni Jesenice

Delite s prijatelji

Povezano