Author picture

Železarji brez težav odpihnili še Kitzbühel

Hokejisti Sij Acroni Jesenic nadaljujejo z izjemnimi predstavami v alpski ligi. V soboto zvečer so v dvorani Podmežakla za 12. zaporedno zmago s kar 8:1 premagali ekipo Kitzbühla.

Jeseniški hokejisti tudi na dvanajsti zaporedni tekmi ostajajo razred zase. V alpski ligi se naša prednost viša iz tekme v tekmo, tudi tokrat pa so naši fantje domačim navijačem prikazali predstavo vredno ogleda.

Tokrat so Železarji željni nadaljevanja zmagovalnega niza mrežo tekmeca začeli rešetati že na samem začetku tekme. Po 29. sekundah je za vodstvo domačih zadel Rudolfs Polcs, ki je že v samem uvodu v obračun začel festival zadetkov v mrežo avstrijskih tekmecev. Že v drugi minuti pa ga je nadaljeval Patrik Rajsar.

Kitzbuhel je želel zaustaviti silovit nalet Jesenic. A mu tudi z golom Kreuterja to ni uspelo, saj v nadaljevanju tekme znova odličnega Anttija Karjalainena niso več uspeli zaustaviti. Zato pa so z doseganjem zadetkov šele dobro začeli naši fantje. Za 3:1 je že manj kot minuto zatem zadel Žan Jezovšek. Še dobre pol minute pozneje pa izjemno razburljivo prvo tretjino kar se tiče zadetkov sklenil David Planko.

Branilec Jesenic je še drugič v polno meril v drugi minuti nadaljevanja tekme in s tem dal avstrijskemu tekmecu hitro vedeti, da s silovitimi napadi ne bomo popuščali. V 28. minuti je v polno meril še Luka Ulamec, ki je bil še enkrat, celo ob igralcu manj, uspešen tudi sedem minut pozneje.

Vodilna ekipa alpske lige je tako v zadnjo tretjino vstopila z zajetno prednostjo, kar pa še ne pomeni, da je rekla zadnjo. Tudi v zaključnih 20 minutah igre so varovanci Gabra Glaviča proti tekmečevim vratom sprožili kar 17 strelov. Edinega pa je v zadetek za končnih 8:1 mimo Mocherja, ki je v vratih zamenjal Moserja, spravil Erik Svetina. Po dve asistenci sta sicer prispevala še Glavič in Pance.

V to, da so Jeseničani trenutno najboljša ekipa lige, sploh ne gre dvomiti. Iz tedna v teden naši fantje v regionalnem tekmovanju delujejo nepremagljivi, to pa dokazujejo tudi na ledu. Novo priložnost za nov dokaz izjemne forme in podaljšanje zmagovalnega niza pa bodo imeli Železarji šele 18. novembra, ko bodo gostovali pri Bregenzerwaldu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano