Železarji celinski pokal začeli s porazom proti Asiagu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic celinskega pokala v Franciji niso začeli po željah. V petek je bil od slovenskih prvakov na prvi tekmi polni preobratov boljši Asiago.

V prvi tretjini sila izenačene tekme v francoskem Amiensu malo številni gledalci niso videli zadetka. Obe moštvi sta že od prve minute pokazali veliko želje po dokazovanju na priznanem mednarodnem tekmovanju. Kljub nekaj lepim priložnostim za dosego uvodnega zadetka pa sta oba vratarja ostala nepremagana.

Po tihi prvi tretjini v strelskem smislu, pa je bil toliko bolj zanimiv drugi del obračuna. Na žalost Gorenjcev so prvi povedli Italijani, ki so na zadnjih tekmah izjemno razpoloženega vratarja Oscarja Froberga premagali v 26. minuti. Strelec gola je bil Anthony Salinitry.

Železarji so kot že ničkolikokrat letos hitro našli odgovor na zaostanek. Že tri minute pozneje je uvodni gol za Jeseničane na celinskem pokalu namreč dosegel Patrik Rajsar. Njegov gol je slovenskim prvakom dal le še dodaten zagon. V 31. minuti so jeseniški hokejisti namreč že prišli do vodstva. Igro z igralcem več na ledu je izkoristil Nejc Brus, ki je bil na strani Gorenjcev izbran tudi za najboljšega posameznika tekme.

A veselje Jesenic ni trajalo dolgo. Italijani so namreč uspeli že do konca druge tretjine zrežirati svoj preobrat. V 33. minuti je tudi Asiagu uspelo z igralcem več najprej rezultat izenačiti prek Stefana Giliatija. Že v 37. minuti pa je ekipa, ki je edina v alpski ligi zaenkrat zbrala toliko točk kot Jeseničani, znova povedla. Tokrat je Froberga ukanil Daniel Mantenuto, ki je prav tako postavil rezultat po dveh tretjinah na 3-2.

Na začetku zadnjega dela igre je na plano znova privrela pregovorna gorenjska trma. Jeseničani so postajali vse nevarnejši, v 49. minuti pa prišli tudi do zasluženega izenačenja po lepem prodoru Erika Svetine. Železarji so po tretjem golu še naprej napadali in kmalu zatem poskrbeli, da je v Amiensu še četrtič zadonela Golica. Vseeno pa je bil gol, ki se je zdel odločilen, razveljavljen.

Italijani so se v samem zaključku obračuna še enkrat več izkazali za sila neugodnega tekmeca. Novo igro z igralcem več je le dobre tri minute pred koncem tekme v zmagoviti zadetek pretvoril Michele Marchetti. Železarji vseeno niso obupali. Do konca uvodnega obračuna tekmovanja so še nekajkrat nevarno napadli, a jim je za novo izenačenje zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.

Tako Jeseničani starih znancev iz alpske lige niso uspeli premagati še drugič letos. Kljub porazu na prvi tekmi pa zgodba na celinskem pokalu zanje še ni končana. Res pa je, da zdaj niso več odvisni le sami od sebe. Že jutri bodo usodo vseeno morali vzeti v svoje roke na tekmi proti domačemu Amiensu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano