Author picture

Železarji do maščevanja in novega dokaza, da so vladarji alpske lige

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so prišli še do 13. zaporedne zmage v alpski ligi. V četrtek zvečer so bili v dvorani Podmežakla v derbiju vodilnih moštev tekmovanja s kar 6:0 boljši od Unterlanda.

Čeprav je naša ekipa v letošnji sezoni odigrala šele 15 tekem v alpski ligi, je že zdaj premagala prav vsakega tekmeca v regionalnem tekmovanju. Prav tako v letošnji sezoni še nismo izgubili proti na domačem ledu. Za povrh vsega pa so naši fantje niz zmag podaljšali že na 13 tekem s prepričljivim slavjem proti svojim najbližjim zasledovalcem, hokejistom Unterlanda.

Ti so nam v drugem krogu letošnje sezone zadali sploh edini letošnji poraz v alpski ligi. Že na povratnem obračunu z novinci v ligi pa so Železarji dokazali, da so v alpski ligi letos razred zase.

Temu je bilo tako tudi v četrtek, ko jeseniški hokejisti drugi ekipi lige niso dali nobene možnosti za uspeh. V prvi tretjini so povedli po strelu Rudolfsa Polcsa v 18. minuti. Še pred zaključkom uvodnega dela tekme pa je v zadnji minuti prve tretjine v polno streljal še Eric Pance.

Odlično igro in dominacijo so naši fantje nadaljevali tudi po prvem odmoru. Za 3:0 je zadel Tjaš Lesničar, ki je že v 24. minuti praktično odločil tekmo. Vseeno tudi tokrat Železarji niso popuščali in svojo prednost še povišali. Peitija je po lepi akciji v nadaljevanju premagal še Luka Ulamec. Da je jeseniški powerplay v letošnji sezoni deluje izjemno pa z zelo natančnim in močnim strelom v zgornji kot tekmečevih vrat v 39. minuti potrdil Andrei Galushkin.

Fantje so se glede na rezultat lahko v zadnji tretjini malce sprostili, vseeno pa v izjemni predstavni niso popuščali. Piko na i ob zmagi, ki je še enkrat dokazala gorenjsko dominacijo v alpski ligi pa je v 55. minuti potrdil še Erik Svetina, ki je že pred tem prav tako zbral dve asistenci. Z enakim podvigom se lahko pohvali tudi Žan Jezovšek.

Prav posebna pohvala pa gre tudi tokrat finskemu vratarju Anttiju Karjalainenu, ki je ubranil vseh 23 strelov proti svojim vratom ter jeseniški gol pred domačimi navijači še enkrat več ohranil nedotaknjen. Obenem pa prav tako tekmecem znova dal vedeti, da je najboljši vratar alpske lige.

To bo lahko znova dokazal že v soboto, ko bo naša ekipa že svojo 14. zaporedno zmago lovila proti ekipi Linza.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano