Author picture

Železarji do preobrata in uvrstitve v končnico

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v drugem delu alpske lige prišli do nove zmage. V četrtek zvečer so bili na gostovanju s 4-3 boljši od moštva Cortine.

To je za Železarje že tretji zaporedni poraz na pomembni tekmi tako imenovanega Master Rounda. Z novimi tremi točkami pa so jeseniški hokejisti že povsem za seboj pustili niz nekoliko slabših rezultatov. Nova zmaga proti Italijanom prav tako pomeni, da so si Jesenice že zagotovile igranje v končnici alpske lige.

Četrtkova tekma se je začela po gorenjskih notah. Jeseničani so 13. minuti že po šestih sekundah izkoristili svoj powerplay. V polno je meril Jaša Jenko. To pa je bil tudi edini zadetek v uvodnih dvajsetih minutah tekme.

Precej več se je dogajalo v drugi tretjini, v kateri so padli kar štirje zadetki. Na žalost pa prva dva v mreži edinega slovenskega predstavnika v alpski ligi. V 22. minuti je rezultat izenačil Zannata, dobre tri minute pozneje pa je Oscarja Fröberga premagal še Sanna.

Kljub nepričakovanem zaostanku so varovanci Nika Zupančič tako kot že velikokrat v letošnji sezoni tudi tokrat našli odgovor na igro nasprotnikov. Razigral se je udarni jeseniški napad. V 30. minuti je po novih podajah Logarja in Viikile zadel Eric Pance. Novo vodstvo pa je Železarjem šest minut zatem priigral prav junak tekme Jesperi Viikilä.

Medtem ko je v zadnji tretjini obračuna Cortina lovila ponovno izenačenje, je prav Finec odločil tekmo. Dobro minuto pred koncem igralnega časa je izkoristil prazno mrežo gostiteljev in z igralcem manj dosegel svoj drugi gol tekme. Končni rezultat je dvanajst sekund pred koncem dosegel Basaraba, a z njim le ublažil poraz Italijanov.

Po tekmi strelec prvega zadetka za Jesenice Jaša Jenko: “Dobro smo začeli tekmo in povedli. Večino časa smo imeli tekmo v rokah. Odigrali smo dobrih 60 minut. Prišli smo po tri točke in jih tudi dobili. Zdaj moramo zmagati še v soboto, nato nas čaka končnica.”

Prav pred začetkom končnice so Jeseničani s tremi zaporednimi zmagami pravočasno znova našli svojo zmagovalno formo. To bodo poizkušali potrditi še na zadnji tekmi Master Rounda. V soboto bodo v Podmežakli gostili ekipo Fasse.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano