Železarji do še druge zmage v dveh dneh

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zabeležili še četrto zaporedno zmago v alpski ligi. V soboto zvečer so bili v gosteh s 4:2 boljši Zell am Seeja.

Potem ko so v petek v Podmežakli naši fantje Bregenzerwald odpihnili s kar 6:0, so že naslednji dan zabeležili novo pomembno zmago. Na zahtevnem gostovanju so bili 24 ur pozneje boljši še Zell am Seeja, ki nas je lani na domačem ledu celo premagal. Tokrat varovanci Gabra Glaviča rezultata niso želeli ponoviti. Vknjižili so nove pomembne tri točke.

Do njih jim je kot prvi pomagal Žan Jezovšek. Ta je po dveh petkovih golih v Avstriji v polno meril že v drugi minuti. Povratnik v jeseniško zasedbo je bil tudi tokrat izjemno razpoložen in poleg zadetka vknjižil še dve asistenci.

Vseeno pa prvotno vodstvo Jesenic ni trajalo dolgo, saj je že v začetku pete minute za domače zadel Widen, ki je premagal Anttija Karjalainena. Ta je danes znova zanesljivo branil naša vrata in ob več kot 94% uspešnosti zaustavil kar 35 strelov.

Moštvi sta bili skozi večji del tekme v soboto precej izenačeni. Po izjemno razburljivem začetku tekme pa se je tudi število doseženih zadetkov za nekaj časa ustavilo. To je v 32. minuti s svojim prvim golom sezone v alpski ligi spremenil Gašper Seršen, ki je Železarje znova povedel v zasluženo vodstvo.

Da je bil naš drugi napad odlično razpoložen še drugi večer zapored, se je izkazalo tudi v uvodu v zadnjo tretjino. Natančneje v 43. minuti je naši ekipi namreč s svojim drugim zaporednim golom vodstvo priigral Gašper Seršen. Tudi ob prednosti dveh zadetkov pa se Gorenjci niso ustavljali. Že dobro minuto pozneje je svoj drugi gol v tekmovanju za 4:1 dosegel mladi Tjaš Lesničar.

Kljub visokemu zaostanku domača ekipa še ni rekla zadnje. V igro jo je v 51. minuti z golom za zmanjšanje zaostanka vrnil Arnter. Vseeno so naši borci tekmo mirno pripeljali do konca. Vestno so svojemu finskemu vratarju pomagali braniti svoja vrata in brez večjih težav prišli do nove pomembne zmage. Z njo ostajajo na drugem mestu lestvice, saj na samem vrhu brez oddane točke ostaja novinec Unterland.

Priložnost za podaljšanje zmagovalnega niza bodo imeli jeseniški hokejisti v četrtek, ko v dvorano Podmežaklo prihaja mlada ekipa celovškega KAC-a.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano