Author picture

Železarji do zmage po kazenskih strelih

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC Bregenzerwald 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) *SO

Alpska hokejska liga

Petek, 20. 11. 2020, ob 19.00

Nadaljujejo se boji v Alpski hokejski ligi. Danes smo na Jesenicah gostili ekipo EC Bregenzerwald, že jutri pa nas bo Podmežaklo obiskala ekipa Lustenau-a. Bregenzerwald je slabo vstopil v letošnjo sezono. Na svojem kontu so imeli pred tekmo le tri točke in so bili na predzadnjem mestu razpredelnice. V jeseniški ekipi je nocoj manjkal Jaka Šturm, veseli pa dejstvo, da se je v ekipo po dolgotrajni poškodbi vrnil Žan Primožič.

V Podmežakli smo videli izenačeno 1. tretjino

V vratih Gorenjcev je pričakovano začel Us, nasproti mu je stal 18-letni Avstrijec Felix Beck, ki je eno tekmo v letošnji sezoni odigral tudi za ekipo Dornbirna v ICEHL. Uvod v tekmo ni prinesel večjih razburljivosti. Spremljali smo enakovreden dvoboj, obe obrambi sta v prvih nekaj minutah delovali dobro. 1. tretjina se je prevesila v drugo polovico in naši fantje so začeli počasi prevzemati pobudo na ledeni ploskvi. Beck se je ogrel z nekaj dobrimi obrambami, na drugi strani pa se je tudi Us moral izkazati v dveh protinapadih gostov. V 14. minuti je bil izključen Stojan, gostje so nekajkrat nevarno zapretili, a ostalo je pri rezultatu 0:0, ki je ostal nespremenjen do konca tretjine.

Jeseničani tudi v 2. tretjini streljali s slepimi naboji

V 2. tretjino so presenetljivo bolje vstopili gostje, ki so nekajkrat sprožili na vrata Usa. Naši fantje so za tem vendarle vzpostavili ravnotežje, a tistih pravih priložnosti za dosego zadetka niso imeli. V 29. minuti so Železarji dočakali svoj prvi powerplay na tekmi. Goste so stisnili globoko v njihovo obrambno tretjino, a jim Becka ni uspelo premagati. Ob poskusu Jezovška, ga je rešila tudi prečka. Po končani izključitvi gostov, smo znova spremljali izenačen dvoboj. Igra našim ni stekla, ob zaključkih je manjkalo zbranosti in upali smo na boljši epilog tekme.

Po gol na vsaki strani za podaljške

V 44. minuti so naši fantje doživeli hladno prho. Ekipa Bregenzerwalda je izpeljala nevarno akcijo. Us je obranil prvi njihov poskus, a se je plošček odbil na drugo stran do Metzlerja, ki je s strelom v nebranjeni del mreže goste popeljal vodstvo. Njihovo veselje na srečo ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut kasneje Jezovšek, po čudoviti podaji Tomaževiča, poskrbel za izenačenje. Sledilo je obdobje z malo prekinitvami, 8 minut pred koncem pa so se naši fantje drugič na tekmi znašli z igralcem več. Izpeljali so nekaj dobrih kombinacij, a se Beck ni pustil premagati. Jeseničani so v zadnjih minutah stopnjevali pritisk, avstrijski čuvaj mreže se je znova izkazal s super posredovanji. V zadnji minuti so imeli krasno priložnost tudi gostje, a jim akcije ni uspelo dokončati z zadetkom. V Podmežakli so bili tako na vrsti podaljški.

Sreča tokrat na naši strani

5-minutni podaljšek se je začel s tradicionalno igro treh proti trem. Že po pol minute je Žan Us prejel dvominutno kazen, le nekaj sekund kasneje, pa je bil izključen še Širovnik. Gostje so imeli fantastično priložnost, da se ob igri petih proti trem, domov vrnejo z nepričakovano zmago. Na srečo so powerplay odigrali slabo in naši fantje so se vrnili med žive. V zadnjih dveh minutah podaljška so prevzeli pobudo, a do gola jim ni uspelo priti. Na sporedu so bili kazenski streli. Prvi je poskusil Jezovšek, ki je krasno matiral Becka in naše popeljal v prednost. Sledilio je pet neuspešnih poskusov na obeh straneh, gostje so kar dvakrat zadeli okvir vrat. Na koncu so naši fantje, tudi z nekaj sreče, vendarle prišli do zmage.

Izjavo po zmagi je podal kapetan, Andrej Tavželj:

“Vedeli smo, da Bregenzerwald ne bo lahek nasprotnik, da bo tekma težka, saj prejšnjih tekem niso odigrali slabo. Premagali so tudi eno boljših ekip v tej ligi, Salzburg. Pokazalo se je, da dobro stojijo na ledu, da veliko hočejo igrati s pakom, da imajo eno petorko res močno in da so prišli sem prikazati svoj najvišji nivo hokeja. Sami smo začeli po pričakovanjih. Mislim, da smo bili zelo pozorni v obrambi. Nekaj priložnosti smo si priigrali, sploh v drugi tretjini, zbudil pa nas je šele tisti prejeti zadetek, mogoče malo prepozno. Ampak glede na to, kako se je tekma razpletla, moramo biti zadovoljni tudi s tem, da smo vzeli dve točki. Zmaga je le zmaga in je dobra popotnica za naslednje tekme.”

Delite s prijatelji

Povezano