Author picture

Železarji dvignjenih glav odhajajo iz Beljaka


EC VSV – HDD SIJ ACRONI JESENICE 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Stadthalle Villach, Beljak

Nedelja, 30. 8. 2020, ob 17.30

4. marca 2020 smo odigrali večni derbi z Olimpijo in na veselje večtisočglave množice slavili zmago v dvorani Podmežakla. Le kdo bi si takrat mislil, da Železarji v naslednje pol leta ne bodo odigrali niti ene, samcate tekme. Razlog je seveda vsem dobro znan, zato smo veseli, da smo nocoj odprli novo poglavje in odigrali prvo pripravljalno tekmo pred sezono 2020/21. Nasprotnik za uvod je bil eminenten – vsem dobro znani beljaški VSV, eden najuspešnejših avstrijskih klubov, ki bo tudi letos meril moči v najelitnejšem razširjenem avstirjskem tekmovanju, Ligi BAHEL.

Po uvodnem zadetku Jesenic preobrat Beljačanov

Jeseničani so že v prvi minuti tekme dobili priložnost za zadetek ob igri z igralcem več, a si večjih priložnosti niso priigrali. Po uvodnem otipavanju so prvi zadeli Železarji. Po krasnem prodoru z desne strani je Anže Podrekar matiral domačega vratarja. Beljačani so za tem pritisnili na vrata Žana Usa in v 9. minuti je bil rezultat izenačen. Minuto za tem so domači povedli. V gneči pred vrati Usa je bil najbolj iznajdljiv Lanzinger. V drugi polovici prve tretjine so domačini povedli s 3:1, a je s čudovitim zadetkom hitro odgovoril Šturm in znižal na 3:2. Ob zaključku prve tretjine so Beljačani ob igri z igralcem več močno pritisnili na vrata Usa, a so se naši fantje uspešno obranili. Prva tretjina je zagotovo postregla z veliko dobrega hokeja, pohvale gredo tudi našim fantom za borbeno predstavo.

Uvodni napad orlov na vrata Jesenic

V drugo tretjino so odločneje vstopili Beljačani, ki so že po minuti in dveh sekundah nadaljevanja povedli s 4:2. Ob igri z igralcem več, so minuto kasneje svojo prednost še povišali. Črnim minutam je sledila streznitev, Železarji so začeli igrati odločneje. V naslednjih desetih minutah so se dvakrat ubranili ob igri z igralcem manj, Beljačani so še nekajkrat močno pritisnili na vrata Jesenic, a je naša obramba zdržala do konca tretjine.

Poletna igra Jeseničanov v zadnjih dvajsetih minutah

Jeseničani so pokazali dober uvod v zadnjo tretjino. Nekaj lepih priložnosti je ostalo neizkoriščenih. V 48 minuti je sledila prednost z igralcem več, ki jo je že po nekaj sekundah z lepim strelom z modre črte kronal Crnovič. S prikazano poletno igro so Jeseničani še kar nekajkrat nevarno zapretili na domača vrata, kljub temu, pa je VSV v enem svojih redkih napadov povišal vodstvo na 6:3. Pri tem rezultatu je na koncu tudi ostalo. Ekipa lahko po le šestih dneh skupnih treningov, z dvignjeno glavo zapuščajo Beljak. 

Železarje kmalu čaka že nov test, v petek ob 19.00, v dvorano Podmežakla prihaja ekipa KAC II. 

 

Delite s prijatelji

Povezano