Železarji gladko v finale slovenskega pokala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so brez težav prišli do zmage v polfinalu pokala Slovenije. V torek zvečer so s 4:0 premagali Celje.

Potem ko so Železarji zaradi bolezni kranjskega Triglava brez boja napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja, pa se niso pretirano namučili niti v boju za uvrstitev v veliki finale. Tam se bodo pomerili proti zmagovalcu sredinega dvoboja med Slavijo in Olimpijo.

Jeseniški hokejisti so si na gostovanju v Celju visoko prednost priigrali že v uvodni tretjini. Z doseganjem zadetkov se niso prav nič obotavljali. Povedli so že ob prvi igri z igralcem več. Manj kot dve minuti po začetku tekme je v polno streljal Eric Pance.

Varovanci Gabra Glaviča so bili od tekmecev boljši od začetka do konca polfinala. Kljub zgodnjemu vodstvu so stopnjevali pritisk na vrata Branderja in svojo prednost podvojili po golu Jaše Jenka v 14. minuti srečanja. Tekmo so bolj ali manj Železarji v svojo korist odločili že tri minute pozneje, ko je po strelu Prostorja odbiti plošček v gol pospravil Lovro Kuzmanović.

Kljub zanesljivi prednosti s 3:0 po prvih dvajsetih minutah podprvaki alpske lige niso želeli spremeniti poteka tekme. Še naprej so diktirali ritem obračuna in po številnih priložnostih svojo prednost še povišali v 38. minuti. Svoj drugi gol večera je dosegel najkoristnejši igralec lanske sezone Eric Pance.

Čeprav so imeli tudi v zadnji tretjini jeseniški hokejisti nekaj priložnosti za peti zadetek, so se Gorenjci vseeno bolj osredotočili na varovanje zasluženo priigranega vodstva. Celjane so prisilili v zmanjšanje ritma, sami pa še strnili obrambe vrste in s pomočjo Anttija Karjalainena svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

S tem so Železarji dokazali, da je bil slab večer proti Unterland Cavaliers le izjema in lahko od njih novo dobro predstavo pričakujemo že v četrtek, ko v alpski ligi v Podmežaklo prihajajo Salzburg Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano