Železarji hitro pozabili na poraz in brez prejetega gola premagali Gherdeino

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v nedeljo zvečer na gostovanju pri Gherdeini prišli do nove zmage v alpski ligi. Tokrat so bili od italijanskih nasprotnikov boljši s 3-0.

Z zanesljivo zmago nad starimi znanci, ki so jih Jeseničani izločili v lanski končnici tekmovanja, so Železarji hitro pozabili na poraz proti Zell am Seeju. Jeseničani pa so z novimi tremi točkami prav tako znova skočili na vrh alpske lige in obenem začeli nov zmagovalni niz v prej omenjenem tekmovanju.

Slovenski državni prvaki so bili boljši in nevarnejši prek celotnega srečanja. To dokazuje tudi razmerje strelov na nasprotnikova vrata, ki se je na koncu končal z razmerjem 48-24 v korist gostov. A v prvi polovici tekme je domači čuvaj mreže Keith Furlong dokazal, zakaj spada med najboljše vratarje alpske lige. Skupno je namreč v nedeljo zbral kar 45 obramb, dolgo pa predstavljal nerešljivo uganko za nevarne napadalce Jesenic.

Tem je pot mimo domače obrambe in vratarja končno uspelo najti v 35. minuti. Strelec uvodnega zadetka je bil Finec Eetu Elo, ki se po poškodbi počasi vrača v dobro formo, ki ga je krasila v uvodnih krogih sezone. Ob golu sta mu podala Stojan in najboljši strelec alpske lige Pance. Kljub številnim poizkusom in premoči Železarjev pa je bil to tudi edini zadetek po prvih dveh tretjinah.

V zadnjem delu igre so občutno premoč Gorenjci uspeli še dodatno kronati. V 43. minuti so podvojili svoje vodstvo. Prevzem klubskih družbenih omrežij je očitno dobro del strelcu Patriku Rajsarju, ki sta mu asistirala Zibelnik in Ščap. Piko na i je ob zanesljivi zmagi Jesenic s svojim drugim golom večera dodal Eetu Elo. Tudi za njegov drugi zadetek mu je podal Stojan, ob njem pa prav tako rojak Viikila.

Po tekmi strelec drugega jeseniškega gola Patrik Rajsar: “Tekma je bila na začetku dokaj izenačena. V drugi tretjini smo prevzeli vajeti v svoje roke. Nasprotniki so padli kondicijsko, zato smo imeli še več priložnosti in strelov. Njim nismo ponudili nobene prave priložnosti, zato se je tekma gladko odvila v našo smer.”

Železarje lahko veseli tudi dejstva, da je še enkrat več nepremagan ostal vratar Oscar Froberg. To je zanj, upoštevajoč večni derbi v državnem prvenstvu, že tretja zaporedna tekma, na kateri je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Ob tem gre zagotovo pohvaliti tudi jeseniške branilce, ki so skupaj z napadalci znova poskrbeli, da edini slovenski predstavnik zaseda sam vrh alpske lige. Tam imajo Jesenice s tekmo manj toliko točk kot Asiago.

Prav italijansko moštvo bo eden od nasprotnikov Jesenic v prihajajočem celinskem pokalu v Franciji.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano