Author picture

Železarji kljub porazu proti Pustertalu pokazali dostojno igro

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenic so v soboto zvečer odigrali drugo pripravljalno tekmo pred tekmovalno sezono 2021/22. V Brunicu so doživeli poraz s 6-3.

Po visoki torkovi zmagi nad MAC-om iz Budimpešte, so Jeseničani na drugi prijateljski tekmi v tem tednu naleteli na previsoko oviro. Hokejisti Pustertala so na domačem ledu dokazali, zakaj se z novo sezono selijo v kakovostnejše tekmovanje. Novi člani lige ICEHL so obrambi Železarjev povzročali nemalo težav in dosegli kar šest zadetkov.

Odločen začetek Italijanov

Za prvega so potrebovali manj kot tri minute. Takrat je namreč jeseniškega vratarja Oscarja Froberga prvič premagal zelo razploženi Shane Hanna. Prednost domačinov je v deseti minuti podvojil Zach Budish. A Jeseničani so imeli odgovor. Ta je po slabih dveh minutah prišel v obliki zadetka Timoteja Kočarja, ki je po podaji Patrika Rajsarja postavil končni rezultat prve tretjine 2-1.

Skromna druga tretjina

V drugem delu tekme so imeli Jeseničani sicer več priložnost in več strelov na gol, a je bil Pustertal pri svojih poizkusih precej bolj učinkovit. Froberga je v vratih zamenjal Urban Avsenik in se že po 42 sekundah znašel pred težko nalogo, ko ga je za svoj drugi zadetek srečanja premagal Shane Hanna. Tudi tokrat so Gorenjci pokazali značilno trmo in prek Ettuja Ela, ki mu je podal Erik Pance, zmanjšali svoj zaostanek na dva gola. Razlika pa se je do konca tretjine le še višala. Za Pustertal so zadeli Mike Caruso, Emil Kristensen in za dopolnitev hattricka še enkrat več Shane Hanna.

Nepopustljivost v zaključku

Kljub številnim prejetim zadetkom Jeseničani niso vrgli puške v koruzo. V obrambi so strnili vrste in olajšali delo Avseniku, ki do konca tekme ni več prejel gola. Dobro igro Železarjev pa je z edinim zadetkom v zadnji tretjini kronal znova razpoloženi Elo, ki mu je ob zanj drugem golu večera podal rojak Jesperi Viikila.

Železarjem je tako uspelo omilit svoj poraz. Da rezultat morda ne odraža pravega poteka tekma, govori podatek v strelih. V tej statistiki so bili namreč z 32-27 boljši gostje. o tem je po tekmi spregovoril Erik Svetina: “Mislim, da smo bili boljši, kot je pokazal rezultat. Vseeno smo naredili preveč napak in v drugi tretjini hitro prejeli tri gole. Po tem se je težko pobrati. Zmagali smo vsaj v zadnji tretjini, kar je dobra plat te tekme”.

Še boljšo predstavo bodo Jeseničani poizkušali pokazati na naslednjih treh pripravljalnih tekmah do začetka alpske lige. Naslednja bo v dvorani Podmežakla na sporedu v petek. Nasprotnik bo madžarski Ferencvaroš.

Delite s prijatelji

Povezano