Železarji končnico začeli z gladko zmago

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so četrtfinale alpske lige začeli sanjsko. Na prvi tekmi v dvorani Podmežakla so v torek zvečer zasedbo Gherdeine premagali s 4-0.

Jeseniški hokejisti so z odlično predstavo in zanesljivo zmago v četrtfinalni seriji povedli z 1-0 v zmagah. Do uvrstitve v polfinale jim tako manjkata le še dve.

Železarji so v prvo tekmo serije proti lanskemu četrtfinalnemu tekmecu vstopili nekoliko rezervirano. Merilne naprave domačih po dveh tednih počitka niso bile povsem nastavljene, zato varovanci Nika Zupančiča kljub kar 17 poskusom niso uspeli premagati statistično najboljšega vratarja lige Furlonga. Uspešni so bili šele 18 sekund pred koncem prvega dela igre, ko je po lepi akciji udarnega gorenjskega napada zadel Eetu Elo.

Tudi v drugi tretjini Železarji tekmecu niso pustili lepih priložnosti. Postajali so tudi vse bolj uigrani in nevarni v napadu, kar je z zadetkom za podvojitev vodstva gostiteljev v 29. minuti dokazal Eric Pance.

Udarni jeseniški napad je imel v torek svoj večer, kar se je izkazalo tudi na začetku zadnje tretjine. Končno zmago Jeseničanov je že po 27 sekundah tretjega dela igre potrdil še njegov tretji član Jesperi Viikilä. Železarji so do konca tekme rezultat obvladovali brez večjih težav in bili zanesljivo boljši tekmec na ledu.

Ob odlični igri v obrambi in razpoloženemu Oscarju Fröbergu, ki je ubranil vseh 29 strelov Italijanov, je Jesenicam uspelo svojo mrežo ohraniti celo nedotaknjeno. Svojo zmago pa so na drugi strani uspeli še povišati v 48. minuti, ko je končni rezultat postavil Jure Sotlar.

Železarji so v seriji na tri zmage tako prišli do pomembne uvodne prednosti. To bodo s podobno igro kot v domači Podmežakli poskušali še povišati že v četrtek, ko bodo drugo zmago četrtfinala lovili na gostovanju v Italiji.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano