Železarji na derbiju presenetili in zanesljivo premagali večne rivale

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic se ne ustavljajo. Tokrat so na tekmi državnega prvenstva v dvorani Podmežakla s kar 3-0 premagali večne rivale, hokejiste HK SŽ Olimpije.

Ekipi sta v prvi derbi letošnje sezone državnega prvenstva vstopili v izjemnih formah in na vodilnih položajih svojih mednarodnih tekmovanj. Železarji so pred tekmo dobili kar devet zaporednih obračunov v alpski ligi, zdaj pa dosegli tudi zmago proti vodilnemu moštvu kakovostnejše ICE Hockey League.

V dvoboj so prav zaradi dobrih predstav v elitnem avstrijskem razširjenem tekmovanju v vlogi favoritov vstopili Ljubljančani, a še enkrat več na lastni kožo občutili, kako težko je v dvorani Podmežakla premagati jeseniške hokejiste. Sploh, ko imajo ti tako bučno podporo s tribun, kot so jo imeli v torek zvečer.

Olimpija je sicer v dvoboj vstopila bolj prepričljivo. Trener Mitja Šivic, ki je še lani vodil jeseniške hokejiste, je v torek za razliko od prejšnjih tekem državnega prvenstva računal na svoje prvo moštvo, ki so se mu za povrh pridružili tudi nekateri hokejisti, ki so bili pred tem odsotni.

A tudi to Olimpiji ni pomagalo. V vratih je njihove strele zanesljivo zaustavljal izjemno razpoloženi vratar Oscar Froberg. Na drugi strani pa so Železarji v svojem slogu kaznovali neučinkovitost tekmecev. To je v 12. minuti ob prvi igri z igralcem več na tekmi kaznoval Erik Svetina, ki sta mu ob igri štirih proti trem podala Urukalo in Zibelnik. Gol za domače vodstvo je do konca tretjine v veliki meri izenačil moči na ledu in Železarji so brez večjih težav ohranili prednost do konca prvega dela igre.

DSC 1206

Tudi v drugo tretjino so nevarneje krenili gostje. A tudi tokrat je bil prav vsem njihovim poizkusom kos Froberg. Enako pa ne moremo reči za Paava Holso na drugi strani. Železarji so že v 22. minuti namreč podvojili svojo prednost. Vsega 15 sekund so Železarji potrebovali, da so kaznovali izključitev Tomaževiča. Ob Eluju je pred vrata večnih rivalov plošček poslal Pance, v vrata pa ga je pospravil Jaša Jenko.

Obe moštvi sta v nadaljevanju tekme imeli nekaj priložnosti, tudi tokrat pa so svoje bolje izkoriščali jeseniški hokejisti. Ti so v 38. minuti še povečali presenečenje proti vodilni ekipi ICE Hockey League in povišali svojo prednost na 3-0. Podajalca za gol sta bila tokrat Viikila in Glavič, natančen strel pa je v mrežo finskega vratarja poslal Aljoša Crnovič.

Železarji so tako v zadnjih 20 minut vstopili z nenadejano visoko prednostjo, ki so jo tudi uspeli ohraniti vse do konca obračuna. V zadnji tretjini Ljubljančanom ni pomagala niti menjava vratarjev. Priložnost za dokazovanje je dobil tudi Luka Kolin. A favorizirana Olimpija preprosto ni našla poti mimo trdne obrambe Jesenic na čelu z igralcem tekme, vratarjem Frobergom. Kljub bolj tvegani igri je Švedu na koncu celo kot prvemu v letošnji sezoni uspelo svojo mrežo proti Ljubljančanom ohraniti nedotaknjeno.

Po zmagi na derbiju strelec tretjega gola za domače Aljoša Crnovič: “Po takšni zmagi se počutimo super. Vedno je dobro zmagati na derbiju. Sploh za samozavest. Glede na to, da je Olimpija prva na lestvici v svojem tekmovanju, smo dokazali, da lahko konkuriramo tudi najboljšim.”

Jeseničani so z zmago s kar 3-0 prav tako še enkrat več dokazali, da so več kot konkurenčni večnim rivalom, čeprav so se ti preselili v kakovostnejše tekmovanje. Prav tako pa še enkrat glasno dali vedeti, zakaj so prav oni aktualni državni prvaki.

Naslednja preizkušnja jeseniške hokejiste čaka v četrtek, ko bodo v okviru alpske lige gostovali pri Zell am Seeju.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano