Author picture

Železarji na infarktni tekmi pred domačimi navijači izenačili finalno serijo!

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so z zmago na drugi finalni tekmi proti Asiagu serijo izenačili na 1-1. Italijane so v dvorani Podmežakla po podaljšku premagali s 4-3.

Železarji so s torkovo predstavo dokazali, da jih tekmeci ne smejo nikoli odpisati. Pokazali so pravo Gorenjsko trmo in z najpomembnejšo zmago sezone nagradili izjemno glasne navijače v Podmežakli. Obenem pa izid v zmagah v finalni seriji izenačili.

Številni navijači so bili priča izjemno tesni tekmi. Ta se je že začela razburljivo, s kar tremi zadetki v prvi tretjini. Za razliko od prvega obračuna, sta moštvi v drugega vstopili zelo napadalno. Prvi pa so udarili gostitelji, ki so v sedmi minuti povedli po zelo lepem zadetku Nejca Brusa z razdalje.

Vseeno so se Italijani po zgodnjem zaostanku hitro zbrali. Ustvarili so si kar nekaj priložnosti, a bili vselej neuspešni do enajste minute, ko je znova zanesljivega Oscarja Fröberga premagal Finoro. Asa v rokavu pa so imeli tudi jeseniški hokejisti. Ti so že pred zaključkom prvega dela tekme znova povedli. V 16. minuti je v polno streljal iz tekme v tekmo nevarnejši Luka Ulamec.

Kljub vodstvu Jesenic po prvi tretjini, pa je bilo tega hitro konec v drugi. Že po 22 sekundah nadaljevanja je drugo izenačenje Asiagu prinesel Casetti. V drugih dvajsetih minutah so Tirolci prevzeli vajeti in delovali kot kakovostnejši tekmec. Premoč na terenu pa so kronali še v 38. minuti. Z razdalje je zadel Marchetti, ki je Asiagu priigral prednost pred zadnjo tretjino.

V njej so varovanci Nika Zupančiča zaigrali izjemno odločno in napadalno. Oblegali so vrata Vallinija in si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti. Svojo je v 53. minuti izkoristil Luka Ščap, ki je vknjižil svojo sploh prvo točko v končnici in z njo soigralcem dal še dodatna krila.

Gostitelji so ob podpori glasnih navijačev v Podmežakli začutili, da so boljši tekmec. V igri so začeli prevladovati, zato so poskušali gol za zmago doseči že v rednem delu tekme. Kar nekajkrat so bili blizu, vseeno pa se je obračun odločil v podaljšku.

Ta ni bil dolg. Enajst sekund pred iztekom rednega dela je bil izključen Giliati. Želazarji pa so v podaljšku potrebovali le 49 sekund, da so izkoristili peti powerplay tekme. Udaril je prvi napad. Pred gostujočim vratarjem je bil Jesperi Viikilä, ki je plošček preusmeril v gol Asiaga in poskrbel za izbruh veselja Jeseničanov ob zgodovinski prvi zmagi v finalu alpske lige.

Na krilih zaslužene zmage na izjemno pomembni in tesni tekmi se Železarji v četrtek znova podajajo v Italijo, kjer bo na sporedu tretja tekma finala. S torkovim uspehom pa so Železarji poskrbeli tudi za to, da bodo v soboto znova lahko odigrali še zadnjo tekmo sezone pred domačimi navijači.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano