Železarji na krilih Crnoviča do druge zmage v dveh dneh

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer prišli do nove zmage v alpski ligi. Po petkovi zmagi na Feldkirchom so v Avstriji zmagali še na drugem gostovanju v 24 urah. Tokrat so s 6-1 premagali Kitzbuhel.

Železarji so tako z novo odlično predstavo tudi ubranili svojo prednost na vrhu alpske lige, kjer imajo s tekmo manj dve točki naskoka pred Asiagom.

Pot do nove zmage so slovenski državni prvaki začeli v osmi minuti, ko je prvič na sceno stopil junak tekme Aljoša Crnovič. Ta je dosegel uvodni zadetek obračuna po podaji Viikile. Jeseničani so sicer gostiteljem dovolili nekaj priložnosti, a vseeno brez večjih težav nadzorovali tekmo.

Prednost Železarjev je v drugi tretjini podvojil Luka Ulamec, ki je po podajah P. Rajsarja in Planka vratarja Mocherja premagal v 36. minuti.

V zadnji tretjini so gledalci v Avstriji videli kar pet golov, vsi pa so padli v zadnjih 15 minutah obračuna. Točo zadetkov je z drugim golom večera začel Aljoša Crnovič. Asistenco sta vknjižila Elo in Pance. S svojim edinim golom večera so hokejisti Kitzbuhla odgovorili ob igri z dvema igralcema več na ledu. V 55. minuti je za znižanje vodstva varovancev Nika Zupančiča zadel Mikus Mintaustiskis, ki je premagal znova zanesljivega Oscarja Froberga.

A Železarjev to ni zmedlo. Na tri gole prednosti jih je točno minuto zatem znova oddaljil Aljoša Crnovič, ki je s tem dopolnil tudi svoj hattrick. Znova sta za gol podala Pance in Elo. Tudi pri prednosti s 4-1 pa se Jeseničani niso ustavljali. Peti gol gostov je v 56. minuti po asistenci Svetine dosegel Miha Brus. V zadnji minuti pa je piko na i dodal še neverjetno razpoloženi Aljoša Crnovič. Ta je po podajah P. Rajsarja in Ulamca dosegel še svoj četrti gol tekme, kar je za branilca izjemen dosežek.

Po srečanju junak tekme Aljoša Crnovič: “Z naše strani to ni bilo ravno najboljša tekma. Mogoče smo začeli nekoliko zaspano. V drugi tretjini smo dali v višjo prestavo in tekmo lepo pripeljali do konca.”

Jesenice po naporih dveh dnevih v alpski ligi čaka nekoliko daljši oddih. V tem tekmovanju se bodo namreč šele čez deset dni znova v gosteh pomerili z Rittnom.

Delite s prijatelji

Povezano