Author picture

Železarji na pol poti do finala

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Triglav Kranj 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Državno prvenstvo, polfinale (1. tekma)

Četrtek, 28. 1. 2021, ob 19.00

Jeseničani proti ekipi Triglava lovijo vstopnico za finale državnega prvenstva. Prva tekma se je odigrala nocoj v domači Podmežakli. Druga, ki se bo igrala na Zlatem polju v Kranju, bo nasporedu že čez dva dni. Morebitna tretja bo le dan kasneje, znova na Jesenicah.

Jeseničani v uvodu prepričljivo boljši nasprotnik

Jeseničani tokrat niso štedili z močmi pri izboru kadra za nocojšnjo tekmo. V vratih je začel Žan Us, prvič pa je v rdečem dresu zaigral tudi velik up kandadskega hokeja Francesco Pinelli, ki bo za Železarje nosil številko 71. Pobuda na strani domačih je bila očitna že od samega začetka. Orli so v 7. minuti prvič podlegli pritiskom. Lepo akcijo je po podaji Tomaževiča in Jezovška kronal Sodja. Pritiski naših fantov so se stopnjevali, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal 18-letni vratar Triglava Gal Jeler Remškar. Slednji je drugič na tekmi klonil v 14. minuti, ko ga je pred golom premagal Šturm. Do konca tretjine smo videli tri izključitve gostov. Našim fantom se je ponudila lepa priložnost za povišanje vodstva, saj so kar minuto in pol napadali z dema igralcema več, a tretjega zadetka v mreži Triglava in bilo in ostalo je pri 2:0.

Gol Hebarja minuto pred koncem tretjine

Uvod v 2. tretjino je prinesel veliko dela za mladega kranjskega čuvaja mreže. Do polovice srečanja mu je uspelo zaustaviti številne strele Železarjev, pri tem mu je pomagal tudi okvir vrat. Ob tem domači niso izkoristili še četrte izključitve Triglava. V 32. minuti so imeli prvi power play na tekmi še gostje, a tudi njim ni uspelo zadeti. Čas do konca tretjine je tekel izredno hitro in ko smo že mislili, da 2. tretjina ne bo prinesla zadetka, je v 39. minuti lepo asistenco Tomaževiča izkoristil Hebar. S tem je poskrbel za zanesljivo prednost pred zadnjimi 20 minutami.

V mreži Triglava na koncu petarda

Tudi začetek zadnje tretjine je bil v znamenju rdečih. V 43. minuti so napadali z igralcem več, a se Jeler Remškar znova ni pustil premagati. Neučinkovitost na power playu se je nadaljevala tudi v vrstah Triglava, saj jim ni uspelo izkoristiti izključitve Širovnika. Do spremembe na semaforju je prišlo v 51. minuti, ko je hudo napako Potočnika izkoristil Jezovšek, ki je sam zadrsal pred vrata Jeler Remškarja in ga rutinirano premagal. Petarda v mreži Triglava je počila le 2 minuti kasneje, ko se je na listo strelcev vpisal še Sašo Rajsar. Zadtetka navkljub nekaj lepih priložnosti do konca tekme več nismo videli. Železarji so zabeležili zanesljivo zmago na 1. polfinalni tekmi. V soboto bodo lovili 2. zmago, ki bi jim zagotovila pričakovano finalno vstopnico.

Kratek komentar po tekmi je podal Nejc Stojan:

“Lepo je zmagati s 5:0. Seveda bi lahko tekmo odigrali še bolje, z manj napakami. Te bomo poskušali odpraviti do sobotine tekme, ko bomo šli seveda po finale.”

Delite s prijatelji

Povezano